Haber

2023 açılış yılı olacak

TRABZON (İGFA) – Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, daha yaşanabilir bir Trabzon için bahsettiği projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. “Trabzon’u renklerini koruyarak kalkındıracağız” sloganıyla göreve başlayan Önder Zorluoğlu, projelerini bu doğrultuda birbiri ardına hayata geçiriyor. Kentte eksik olan büyük projelere imza atan Zorluoğlu, kültür sanat faaliyetlerine de ayrı bir önem veriyor.

2022 YILINDA UYGULANAN PROJELER

Büyükşehir Belediyesi, sayılı günlerin kaldığı 2022 yılında da birbirinden değerli projelere imza attı. Maraş Caddesi Yayalaştırma, Yalıncak Sahil Düzenlemesi, Şehit Burak Gençcelep Kütüphanesi, Çocuk Trafik Eğitim Parkuru, Malul Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yaşam Merkezi, Karadeniz Teknik Üniversitesi bağlantı yolu, Avni Aker Millet Bahçesi Cephesi Rehabilitasyon Projesi, Gasilhane, ÇukurçayırPark, sporcu otobüs durakları 2022 yılında ise aydınlatma çalışmaları hayata geçirilmiştir.

Altyapıya neşter isabet etti

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon tarihinin en büyük altyapı projesine başlandı. Kesintisiz analizler sunmak yerine şehrin altyapı sorununu gündeme getiren Önder Zorluoğlu, “2020 yılında bu büyük çalışmaya başladık. Şimdiye kadar şehir merkezimizde telekomünikasyon ve doğal gaz hatlarının yanı sıra. 63 bin vatandaşımıza yeni hattan su vermeye başladık. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

“YOL YILI” AMACI GERÇEKLEŞTİ

Büyükşehir Belediyesi, tüm bu projelerin yanı sıra 2022 yılında da “Bu Yıl Yol Yılı” sloganı doğrultusunda çalışmalar yürüterek tüm ilçelerde üstyapı çalışması gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerde çok değerli asfalt ve beton çalışmaları yürüttüklerini belirten Lider Zorluoğlu, “Havalar güzel olursa kırsalda 2022 programımızı tamamlamak üzereyiz” şeklinde konuştu.

DEĞERLİ PROJELER 2023 YILINDA AÇILACAK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi açılış yılı olarak 2023 yılını ilan etti. Açıklandığında tüm kesimler tarafından beğenilen projelerin açılışları peş peşe yapılacak. Bölgede benzeri olmayan Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi, Trabzon’a yakışır Şehirlerarası Otobüs Terminali, Trabzon’u denizle buluşturacak Ganita-Faroz Sahil Düzenlemesi, çocukların ve gençlerin buluşlar yapmasını sağlayacak Planetaryum ve Bilim Merkezi, tarihi dokusu korunarak yeniden yapılan Hanımlar Salonu, şehrin otoparkı. İskenderpaşa Otoparkı ve Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projeleri açılacak. Esiroğlu HES Projesi, Akoluk İçmesuyu Arıtma Tesisleri ve Ana İsale Hattı, İçmesuyu ve Paket Arıtma Tesisi, Şalpazarı Beşikdüzü Küme İçme Suyu hizmete açıldı ve Arsin İçmesuyu ve Arıtma Tesisi yine TİSKİ tarafından hizmete açılacak. Büyük bir titizlikle yürütülen çalışmaların büyük bölümünün 2023 yılında hizmete açılacağını belirten Lider Zorluoğlu, “Açılış tarihlerini belirlerken yeni çalışmalarımızı da planlıyoruz. Trabzon’da eksik olan projeleri kısa sürede hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her şey Trabzon için. Projelerimiz şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu