Yaşam

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Açıklandı

Antalya Büyükşehir Belediyesiev sahipliğinde 7-14 Ekimortasında düzenlenecek 60. Antalya Altın Portakal Sinema Festivalisabırsızlıkla bekleniyor Ulusal Uzun Metraj Film YarışmasıTürkiye’de ilk kez Antalya’da seyirciyle buluşacak. 10Film kesinlikle öyleydi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin BöcekFestival başkanlığını Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasıile 43filmi uygulandı.

 

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasında 10 Sinema Yarışacak!

14 kategoride Altın Portakal Ödüllerisahiplerini bulacak Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasıyarışacak 10sinema, Sevin Okyay, Mehmet AcarVe Muammer Bravoluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucu belirlendi.

Kıvanç Sezeryöneten 8×8; Melisa Önelyönetimi altında Birden ; müdürlük Mete Gümurhanilgili Birlikte; Vuslat Saraçoğluyöneten Bildiğiniz Gibi Değil; Zeki Demirkubuzyöneten Hayat; İsmail Güneşyönetimi altında Kurban; Cemil Ağaççıkoğluyöneten Son Hasat; Salman Nacaryöneten Tereddüt Hattı; Tuna Nehriyöneten ÜlkeVe Miraç Atabeyyöneten Zamanımızın Bir Kahramanıbu seneki filmler Altın portakalödüller için heyecanlanacak.

Türkiye’de ilk kez Antalya’da izleyiciyle buluşacak yarışma sinemalarından biri. 8×8, Bildiğiniz Gibi Değil, Hayat, KurbanVe Zamanımızın Bir Kahramanıtıpkı dünyadaki ilk gösterimler gibi Antalya Altın Portakal Sinema FestivaliYapacaklar. Festivalde ilk filmini çeken yönetmenler aday gösterilebiliyor. Behlül Kısım En İyi İlk Sinema Ödülüeğer için Birlikte, ÜlkeVe Zamanımızın Bir Kahramanısinemalar ödüllendirilecek.

Demet Akbağbaşkanlığında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasıdelegasyon, toplam 945 bin TL fiyata göre ödüllerin sahiplerini belirleyecek. Sinema Yönetmenleri Derneği heyeti geçen yıl olduğu gibi Film Yönetmenliği En İyi Yönetmen ÖdülüSinema Yazarları Derneği (SİYAD) heyeti ayrıca SİYAD En Uygun Sinema Ödülü sahibini belirleyecek. Ödüller 14 Ekimakşam yapılacak Ödül törenisahiplerini bulacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böceğibaşkanlığında 60. Antalya Altın Portakal Sinema Festivaliidari müdürü Avcılık. Cansel Tuncer, müdürlüğü Dr. Ahmet Boyacıoğlusanat yönetmeni olarak Başak Emre, Antalya Sinema Forumueğer yönetim Armağan LaleVe Pınar Evrenosoğluçalışıyor.

 

60. ANTALYA ALTIN ​​PORTAKAL SİNEMA FESTİVALİ ULUSAL UZUN Metraj FİLM YARIŞMASI FİLMLERİ

8×8/ Kıvanç Sezer

Birden/ Melisa Önel

Birlikte/ Mete Gümurhan

Bildiğiniz Gibi Değil/ Vuslat Saraçoğlu

Hayat/ Zeki Demirkubuz

Kurban/ İsmail Güneş

Son Hasat/ Cemil Ağaççıkoğlu

Tereddüt Hattı/ Selman Nacar

Ülke/ Tuna Nehri

Zamanımızın Bir Kahramanı/ Miraç Atabey

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu