Haber

Akşener 6’lar Masası’ndan ayrıldı mı?

DÜZGÜN Partisi Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise 6’lı masadaki 5 genel başkanından adaylığına muhalefeti Ankara’da siyasetin bir numaralı gündem maddesi oldu. Akşener’in çekilmesi, “İYİ Parti lideri 6 Tablo’yu dağıttı.” yorumlarını getirdi.

“UMUTUN SESİNİ DUYUN DİYEN TARAF BİZİZ”

Gazetecilere açıklamalarda bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, “İYİ Parti bugün itibariyle altılı masada paydaş mı?” “Milletin kazanacağı için arkasında durduğu ümidin sesini duyun. 5 parti Kemal Kılıçdaroğlu diyor, altıncı paydaş olarak milletin kazanacağının adayıyız diyoruz” diyen partiyiz. Bu iki belediye başkanını önemsiyor” diye yanıtladı.

“CUMHURBAŞKANI HALA AYNI YERDE KALIYOR”

Ağıralioğlu, “Başkan, kazanan adayı ortak adaya katan iradeyi temsil ediyor. Hala aynı yerde duruyor. Kabul edilmeyen vasiyetin ne dediğini dinleyeceğiz. Peki bunu kabul etmezseniz ne yapacaksınız? Milletinize söyleyin, nasıl cevap vereceksiniz? Meral Akşener’in masaya koyduğu ‘UYGUN Parti’ önerisiyle ilgili ‘AP’nin masaya yatırma önerisiyle ilgili nelerden kurtulacağınızı dinleyeceğiz. UYGUN Parti teklifimize cevap verecek olanların vereceği cevabın niteliğine bakacak. Aynı zamanda bu cevabı millete sunacaktır.”

“MASADAN KALMADIK”

Masadan kalkmadık, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olarak aday teklifimizi sunduk. Bunu kamuoyuna açıkladık ve değerlendirilmesini bekliyoruz.”

“MASADAN ÇIKACAK BİR DURUM YOK”

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, “İYİ Parti yoldan mı çıktı?” sorusuna, “Masadan kalkacak bir durum yok. Genel Başkanımız Akşener esasen bu tarafta bir açıklama yaptı. Daha fazla bir şey söylememiz doğru olmaz.”

“MASADAN KALMADIK”

İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat, “Biz masadan kalkmadık. Siz de dinlediniz Meral Hanım. Yorumunuz.”

marmara-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu