Haber

Asker dostları 37 yıl sonra bir araya geldi

1986-1991 yılları arasında askerliğini İzmir’de yapan 70 asker arkadaşı, 10’uncu kez Alanya’da bir araya geldi. Etkinlikte sembolik bir buluşma gerçekleştiren asker arkadaşları, aileleriyle birlikte otelde konaklayarak, hasretlerini yad etti.

1986-1991 yılları arasında İzmir Gaziemir Ulaştırma Eğitim Merkezi Komutanlığı Destek Birlikleri Özel Ulaştırma Oto Bölüğü’nde askerlik görevini yapan 68 asker yoldaş, Türkler İlçesi’ndeki bir otelde bir araya geldi. Askerliğini er olarak tamamlayan 68 kişinin bu yıl 10’uncu kez bir araya geldiği etkinlikte, dönemin komutanları olan iki subay da yer aldı. 37 yaşındaki asker arkadaşları aileleriyle birlikte otelde konaklayarak tatil yaptı.

CEMAAT TÖRENİ İLGİYLE İZLENDİ

Etkinlikte dönemin bölük komutanı Emekli Ulaştırma Binbaşı Mehmet Maraba’ya yaptıkları toplantının anısına plaket verildi. Etkinlikte görev yaptıkları şirketin adının yazılı olduğu tişörtler giyen asker arkadaşları, uzun süre sohbet ederek sevinç yaşadı. Daha sonra grup futbol oynayarak eğlenceli vakit geçirdi. Etkinliğe katılanlar şehitler ve gaziler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu. Etkinlik, Bölük Komutanı Maraba’nın yaptığı sembolik toplantının ardından sona erdi. Otelde kalanlar asker arkadaşlarının toplantısını ilgiyle izledi.

MARABA: HEPİNİZ SEÇİLMİŞ İNSANLARSINIZ

Emekli Ulaştırma Binbaşı Mehmet Maraba, 37 yıl önce tanıştığı asker arkadaşlarıyla aile olduklarını belirtti. O yıllarda başlayan silah kardeşliğinin dostluğa dönüştüğünü anlatan Maraba, “37 yıl sonra aynı duyguyu, sevgiyi, dostluğu yaşıyoruz. Arkadaşlarımı gördüğüme sevindim. Onları çok seviyorum. Dileğimiz şu: Sağlığımız izin verdiği sürece dostluğumuzu kutlamak için.”

‘İyi ki bu ailedeyiz’

Sacit Yılmaz, “Sağlıkta, hastalıkta her zaman birlikteyiz. Herhangi bir arkadaşımızın başına bir şey geldiğinde bütün olarak yanında olmaya çalışıyoruz. Biz bir aile olduk. İyi ki bu ailedeyiz. “

balya-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu