Haber

Atatürk Köşkü Cumhuriyetin 100. Yılında Ziyarete Açıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün konakladığı ve vasiyetini yazdığı TRABZON’daki Atatürk Köşkü, onarım sürecinin tamamlanmasının ardından Cumhuriyetin 100. yılında düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün konakladığı ve vasiyetini yazdığı Trabzon’un önemli tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Atatürk Köşkü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı rölöve ve restorasyon çalışmaları kapsamında geçen yıl 21 Eylül’de ziyarete kapatılmıştı. Dış sıvası çatlayan, duvar boyası şişmiş, mermeri kararmış, mobilyaları dökülen konak, restoratör, inşaat mühendisi ve mimarlardan oluşan yaklaşık 50 kişilik uzman ekip tarafından restore edildi. Bir yılı aşkın süren onarım çalışmalarının tamamlanmasıyla onarılan mobilyalar konağa geri yerleştirildi.

Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde açılış töreni Atatürk Köşkü’nde yapıldı. Köşkün bahçesinde düzenlenen törene Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kent protokolü ve çok sayıda kişi katıldı. Törenin ardından konak kapılarını yeniden ziyaretçilere açtı. Açılışa ellerinde Türk bayraklarıyla ilgi gösteren vatandaşlar, konağın içini gezerek sık sık hatıra fotoğrafı çektirdi.

‘SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRMEKTEN MEMNUNUZ’

Açılışta konuşan Başkan Zorluoğlu, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı hepimize kutlu olsun. Değerli hemşerilerim, geçen yıl Eylül-Ekim aylarında Atatürk Köşkü’nü ziyarete kapatmıştık. O dönemde kamuoyuna yaptığımız açıklamada, İnşallah 1 yıl içerisinde Atatürk Köşkü’nde büyük bir onarım yapılarak Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı tamamlanacaktır.” “Üçüncü yılında 29 Ekim’de hizmete gireceğini kamuoyuyla paylaştık. Bugün geldiğimiz noktada sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

‘100. YIL RESEPSİYONUNU BURADA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

Vali Aziz Yıldırım da, “Cumhuriyetimizin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ü Trabzonlu üç kez burada ağırladı. Trabzon’a üç kez geldi ve burada konakladı. Daha sonra burası gözbebeği ve gözbebeği oldu. Trabzon’un simgelerinden. Geçen yıl başlayan restorasyon çalışmaları bu yıl devam ediyor.” “Burası yeniden ziyaretçilere açık. 100’üncü yıl resepsiyonunu bu akşam burada yapacağız. Burada her zaman bir arada olacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu