Ekonomi

BAE’li şirketin Türk şirketindeki hisse satın alma görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandı

Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer Körfez ülkelerinden yatırım ararken bu kapsamda yapılan toplantıda anlaşma sağlanamadan tamamlandı.

Bloomberg’in haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yenilenebilir enerji devi Masdar’ın Fiba Yenilenebilir Enerji’den hisse satın almasına ilişkin müzakereler, fiyatta anlaşma sağlanamaması nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandı.

Temmuz ayında BAE, Türkiye’ye 30 milyar doları enerji anlaşmaları da dahil olmak üzere 51 milyar dolarlık bir taahhütte bulundu. O tarihten bu yana yabancı yatırımcıların alımlarını artırması ve yerli yatırımcıların enflasyona karşı kendilerini savunma talebiyle Borsa İstanbul 100 endeksi yüzde 15,4 yükseldi.

Enerji ve Olağan Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, geçen ay yaptığı açıklamada, Türkiye’de rüzgar santralleri geliştirilmesi ve rüzgar enerjisinden hidrojen üretilmesinin, Abu Dabi varlık fonu ADQ ve diğer bazı BAE şirketleriyle görüşülen projeler arasında yer aldığını söylemişti. Bayraktar, Suudi Arabistan’ın da Türkiye’nin hidrojen potansiyeliyle ilgilendiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu