Haber

Bakan Yerlikaya duyurdu: Dev operasyonda binlerce şüpheli yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri ​​arasında göçmen kaçakçılığı örgütleyenlere yönelik yürütülen operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Operasyonlarda 10 bin 482 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 3.744’ü tutuklanırken, 1.479’u hakkında adli kontrol kararı çıkarıldı.

Sistematik olmayan göçle kararlı mücadele sonucunda vize/vize muafiyeti sahibi olan veya ikamet süresi dolan (düzensiz göçmen olan) 371 bin 433 yabancının doğal olarak ülkeyi terk ettiği belirtildi.

82 BİN SURİYELİ ÜLKESİNE DÖNdü

82 bin Suriyelinin ülkelerine döndüğü vurgulandı.

Sınırlarda oluşturulan güvenlik sistemleri ve Milli Savunma Bakanlığı’nın kararlı çalışmalarıyla 223 bin 856 kaçak göçmenin sınıra girişinin engellendiği bildirildi.

254 BİN SİSTEMSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Operasyonlarda 254 bin kaçak göçmen yakalandı.

Yerlikaya ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Umut ticareti yaparak insanları kandıran, binlerce insanı göç yollarında ölüme sürükleyen, ülkemizi sistemsiz göçün hedefi ve geçiş güzergahı haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz. Jandarmamızı, polisimizi, emniyetimizi tebrik ediyorum. Operasyonları düzenleyen sahil güvenlik ve göç idaresi müdürlüğümüz çalışanlarına Allah’tan rahmet diliyorum “Ülkemizin huzur ve güvenliği için göçmen kaçakçılığı örgütleyenlerin boynunda olmaya devam edeceğiz.”

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu