Haber

Çin ve Rusya Çıkarlarını Ortaklaşa Koruma Konusunda Anlaştı

MOSKOVA, 9 Kasım (Xinhua) — Çin Merkezi Askeri Konseyi Başkan Yardımcısı Zhang Youxia, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Çarşamba günü Moskova’da yaptığı görüşmede kendisinin ve Rusya’nın iki ülkenin çıkarlarını ortaklaşa koruyacağını söyledi. küresel ve bölgesel refah ve istikrarın korunması olarak. Çalışmaya hazır olduklarını belirttiler.

Toplantı sırasında Putin, Zhang’dan Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’e en içten selamlarını ve en iyi dileklerini iletmesini istedi.

Putin, Rusya ile Çin arasındaki dostane ilişkilerin dünya ve bölgesel barış ve istikrarın korunmasına yardımcı olduğunu, bunun Soğuk Savaş döneminin ittifak modelinden tamamen farklı olduğunu söyledi.

İkili ekonomik ve ticari ilişkilerin son yıllarda hızla gelişmesine övgüde bulunan Putin, iki ülkenin Birleşmiş Milletler, Şangay İşbirliği Örgütü ve BRICS gibi çok taraflı uluslararası platformlarda yakın uyumu sürdürdüğünü belirtti.

İki ordu arasında çeşitli alanlardaki iş birliğinin sağlam bir ivmeyle gelişerek verimli sonuçlara ulaştığını belirten Putin, bunun iki ülkenin stratejik güvenliğinin korunmasında önemli rol oynadığını vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı, Çin ile stratejik bağı güçlendirmeye, pratik işbirliği düzeyini artırmaya ve ayrıca iki ülke ve iki ordu arasındaki ilişkilerin derinlemesine geliştirilmesini ilerletmeye istekli olduklarını söyledi.

Zhang, Xi’nin sıcak selamlarını ve en iyi dileklerini Putin’e iletti.

Çin ile Rusya arasındaki dostluğun her zaman gelişip güçlendiğini belirten Zhang, iki ülke cumhurbaşkanlarının bu yıl iki başarılı toplantı gerçekleştirerek bir dizi önemli anlaşmaya vardığını ve Çin-Rusya ilişkilerine yönelik yeni bir yol haritası çizdiğini hatırlattı.

İki ordu arasındaki güçlü ilişkinin, Çin ile Rusya arasındaki çıkarların yüksek düzeyde ve benzersiz olduğunun değerli bir sembolü olduğunu belirten Zhang, iki ülke arasındaki askeri bağlantıların son yıllarda gelişmesinin, askeri ilişkilerin çeşitlenmesiyle birlikte güçlü bir ivme kazandığını kaydetti. farklı alanlarda işbirliği.

Zhang, iki ülke cumhurbaşkanları arasında varılan önemli anlaşmanın uygulanması, iki ordu arasındaki faydalı iş birliğinin daha da güçlendirilmesi, iki ülkenin çıkarlarının ortaklaşa korunması ve aynı zamanda refah ve refahın güvence altına alınması için Rusya ile birlikte çalışmaya istekli olduklarını belirtti. Dünyanın ve bölgenin istikrarı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da Çarşamba sabahı Zhang için bir karşılama töreni düzenledi ve onunla resmi görüşmelerde bulundu.

kandira-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu