Haber

Çin’in Elektrikli Otomobilleri ve Scooter’ları Küba Sokaklarında

Küba’da binlerce insan, adanın ulaşım sistemine ağır bir darbe indiren yakıt kıtlığı ve sıkılaşan ABD ekonomik yaptırımları nedeniyle Çin’in elektrikli arabalarını ve scooter’larını kullanmaya başladı.

Elektrikli araçların varlığını artırmak için Çinli Tianjin Dongxing Sanayi ve Ticaret Grubu, Küba’nın devlete ait şirketi Minerva ile Karayip Elektrikli Araçlar (VEDCA) ortak girişimini kurdu ve hızla adanın pazarını ele geçirdi.

Resmi istatistikler, Mart 2019’dan bu yana VEDCA’nın 6 milyon ABD dolarına ulaşan satışlarla 2.500 elektrikli scooter, 1.500 elektrikli üç tekerlekli bisiklet ve diğer eserler ürettiğini gösterdi.

SES 1 (Çince): WEI YUNPU, Tianjin Dongxing Sanayi ve Ticaret Grubu Başkanı

“Bisiklet ürettikten sonra tüketicinin elektrikli araca olan talebinin artmasıyla birlikte elektrikli araç üretmeye başladık. Önce iki tekerlekli elektrikli araçlar yaptık ama daha sonra ihtiyaca cevap verebilmek için üç ve dört tekerlekli elektrikli araçlar üretmeye başladık. İleride yaşlılar için araçların yanı sıra farklı dört tekerlekli elektrikli araçlar da üretmeye başladık. Modellerini de üretmeyi planlıyoruz.”

SES 2 (İspanyolca): JULIO OSCAR PEREZ, VEDCA Genel Müdürü

“Bu, alternatif yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması yoluyla Küba’daki hareketliliğin artmasına yardımcı oluyor. Küba, toplu taşıma ve yakıt bulunabilirliği ile ilgili sorunlarla karşı karşıya.”

2023’te ortak girişim, 500 dört tekerlekli scooter montajına başlamanın yanı sıra üretimi 10.000 elektrikli scooter ve 10.000 elektrikli üç tekerlekli bisiklete çıkarmayı planlıyor.

Havana’dan bildiren Xinhua Haber Ajansı muhabirleri.(XHTV)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu