Haber

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Dünya Vatandaşı Ödül Töreni’nde konuştu

Özenç KILIÇ/İSTANBUL, BAŞKANLIK Bağlantı Lideri Fahrettin Altun, TRT Dünya Vatandaşı Ödül Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Altun, “Günümüzde Gazze’deki zulme kafayı takan uluslararası sistem, değişimin neden zorunluluk haline geldiğini gösteriyor. Yine birçok Batılı uluslararası yayıncının İsrail yanlısı, önyargılı ve karşıtlığı da var. Doğruluk tutumu da değişimin bir başka nedeni olmalı.”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Beşiktaş’ta bir otelde düzenlenen ‘TRT Dünya Vatandaşı Ödül Töreni’ne katıldı. 2017 yılında “Pozitif Değişime İlham Vermek” ilkesiyle yola çıkan TRT World Citizen, küresel insani sorunlara çözüm arayarak ve farkındalık yaratarak toplumsal dönüşüme katkıda bulunmayı hedefliyor. Küresel ölçekte topluma katkı sağlayan kişilere 5 kategoride ödüller verildi. Eğitimci Ödülü; Nelly Cheboi, Bağlantıcı Ödülü; Motaz Azaiza, Gençlik Ödülü; Aditi Mayer, Yılın Dünya Vatandaşı Ödülü; Dr. Ghassan Abu-Sittah Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü alırken, Şef José Andrés de Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü aldı. Törene, Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve çok sayıda davetli katıldı.

“DEĞİŞİM VE GELİŞİM ARTIK KAÇINILMAZ BİR İHTİYAÇ”

Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun, “‘Pozitif Değişime İlham Vermek’ diyoruz, eşitlikçi bir değişimin gerekliliğinden bahsediyoruz. Neden? Çünkü henüz ilk çeyreğinde olduğumuz 21. yüzyıl, henüz kurulamadı. İnsanlığa büyük umutlarla vaat edilen o refah ve barış iklimi. Büyük umutlarla başlayan, bu anlamda bir beklenti siyaseti yaratan 21. yüzyıl, ‘Kantçı Aydınlanma’ hayallerinin geldiği bir yüzyıl olmadı. doğru, tıpkı 19. ve 20. yüzyıllarda olduğu gibi. Kozmik insanlık ve barış ideali ya da savaşın ve çatışmanın olmadığı bir dünya hayali en azından şimdilik ufukta görünmüyor. “Öyle bir şey söylememiz mümkün değil. şuna benziyor. Vicdanlı insanların içinde bulundukları durumdan memnun olmadıkları ve kendileri hakkında derin korkular bekledikleri küresel bir ortamda nefes alıyoruz. İnsanlığın karşı karşıya olduğu sorunların çözümü için değişim ve gelişim artık kaçınılmaz bir ihtiyaç, acil bir gerekliliktir” dedi.

“GAZZE’DEKİ ZULÜMLER DEĞİŞİMİN NEDEN İHTİYAÇ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

Fahrettin Altun, “Bugün sömürgeci zihniyetin temsilcileri, kendileri gibi olmayana, öteki olarak gördüklerine her türlü distopik baskıyı yapmayı gerekli görüyor. İsrail’in bugün Filistin’deki zulmü, İsrail’in temsilcilerinden biri. sömürgeci zihniyet bunun en somut örneklerinden biridir. İsrail yetkilileri, vahşi saldırılarından önce öncelikle Filistinlileri insanlıktan çıkarıyor.” “Bugün Gazze’deki baskıdan etkilenen uluslararası sistem, değişimin neden bir zorunluluk haline geldiğini gösteriyor. Yine birçok Batılı, uluslararası yayıncının İsrail yanlısı, önyargılı ve hakikat karşıtı bir tutuma sahip olması da bu değişimin bir başka nedeni olsa gerek. değişiklik” dedi.

“İSRAİL ZULÜMLERİNE KARŞI EN BÜYÜK İNSAN DİRENCİNİ GAZETECİLER GÖSTERDİ”

Altun, “İsrail’in zulmü karşısında en büyük insani direniş şüphesiz ki bölgede çalışan gazeteciler tarafından gösterildi. Onlar sadece gazetecilik yapmadılar, hakikat için büyük çaba harcadılar. Ve bu uğurda 119 Filistinli gazeteci şehit oldu. Gazze’de görev yapan gazetecilerin olağanüstü ve cesur çabaları, tüm dünyada olumlu bir değişim dalgasının ortaya çıkmasına neden oldu.Dünya kamuoyunda ve Batılı ülkelerde vicdani bir muhalefet oluştu.Dünya kamuoyu kendi hükümetlerine şunları söyledi: ‘Artık soykırımın arkasında durmayın!’ “Aslında İsrail’in kasıtlı olarak gazetecileri hedef almasının nedeni de bu duruştur. Öte yandan, medya dünyasındaki demokratik ve çoğulcu iklimi hâlâ hazmedemeyen unsurların Türkiye sınırları içerisinde varlığını sürdürdüğünü burada üzülerek belirtmem gerekiyor. Dün İstanbul Büyükçekmece’de bir meslektaşımıza uygulanan fiziki şiddeti hep birlikte gördük. Ne yazık ki A Haber muhabiri Ali Nazif Vural görevdeyken öfkeli bir muhalefet grubunun saldırısına uğradı. Bu saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyorum. Bu saldırgan zihniyet, bu şiddet ve linç. “Ne yazık ki kültür, ideolojik bağnazlıktan kurtulamayan bazı medya kuruluşları tarafından besleniyor. Bazı medya kuruluşlarının toplumda nefreti körüklemeye çalıştığını üzülerek görüyoruz. İrtibat Başkanlığı olarak bu tür çaba ve saldırılara her zaman karşı olduğumuzu ve Biz onların karşısında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“TRT DÜNYA VATANDAŞI HUKUKİLİK DEĞİL ADALET İSTEDİĞİNİ GÖSTEREN BİR PLATFORMDUR”

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, “TRT World Citizen, umutsuzluğu fırsatla değiştirme iradesini gösterenleri, yok saymak yerine prestiji, hukuksuzluk yerine adaleti, yani ismine uymanın önünü açanları ödüllendiren bir platformdur. Bu platform, fedakarlığın yumuşatıcı gücünün anlaşılmasına ve güzelliğin yayılmasına yardımcı oluyor.” Bu yüzyılın temel sorunu irade sorunudur. Çünkü ahlaki, insani ve vicdani bir irade sergileyebilenlerin gücü ve sayısı dünyanın kaderini belirleyecektir. İnsanlık terazisinin bir tarafında hak ve adalet iradesini ortaya koyanların eylemleri vardır. Diğer tarafta ise kendi çıkarlarına yönelik eylemler var. “Bir şeyleri yasallaştırmaya çalışanların eylemleri. Bu terazi yüz günden fazla süredir şiddetli bir şekilde sarsılıyor. Terazinin acı dengesi orantısız bir şekilde İsrail’in tereddüt etmediği sınırsız, kuralsız ve vahşi katliamlarla dolu. Filistin ve Gazze topraklarında kendi çıkarları için hareket ediyor” dedi.

haber-beyagac.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu