Haber

İçişleri Bakanı Yerlikaya sel felaketinden etkilenen vatandaşlarla bir araya geldi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van’ın Özalp ilçesinde sağanak yağış sonrası meydana gelen selden zarar gören vatandaşlarla telefonda görüştü.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Balcı, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Emin Nasır ile birlikte selden etkilenen Aşağı Tulgalı Mahallesi’ne geldi.

Selin’in zarar verdiği alanda çevredekilerle görüşmeye gelen Balcı, İçişleri Bakanı Yerlikaya’yı mahalle muhtarı ve vatandaşlarla telefonda görüştürdü.

Bakan Yerlikaya, “Kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Rabbim tekrarından korusun. Gerek valimiz, gerek jandarmamız, AFAD ve diğer kurumlardan sonra biz de devlet ve hükümet olarak gereğini yapacağız. Çok mutluyuz. can kaybı yok.Allah razı olsun.Tebrikler.” söz konusu.

Bölgede çalışma yapan ekiplerden bilgi alan Balcı, gazetecilere ani yağış sonucu küçük çaplı su baskınlarının meydana geldiğini söyledi.

Selde herhangi bir can kaybı yaşanmadığını ve tarımsal zararın meydana geldiğini belirten Balcı, şunları kaydetti:

“Yaklaşık 150 koyun ve keçimiz telef oldu. 5-6 evin bir kısmını su bastı. Kaymakamlık, il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerimiz ekiplerimiz kayıpları tespit etmeye başladı. Vatandaşlarımıza takviye yapacağız. Devlet olarak biz Eksiklerini ve kayıplarını gidereceğiz.Allah’a şükür can kaybı olmadı.Vatandaşlarımıza ve soydaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletmeye geldik.Buradaki hemşerilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ufak tefek tarımsal zararlarımız var, diğer tarafta çok büyük bir kaybımız yok.”

haber-kartal.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu