Teknoloji

İkinci el otomobil piyasası tatilin ardından sessizliğe büründü

İkinci el otomobil piyasasında bayram öncesi hareketlilik yerini suskunluğa bıraktı. Şu anda, kullanılmış araba pazarı hareket etmiyor. Galeriler ise bu sessizliğin kısa süreceğini belirtiyor. İkinci el otomobillerde ise ortalama araç fiyatları 450 ile 500 bin TL arasında değişiyor. Bu rakamların iki tatil ortasında yeniden güncelleneceği tahmin ediliyor. Ayrıca iki tatil ortasında yüzde 15 ila 20 arasında bir artış bekleniyor.

”Bayramdan sonra otomobil pazarında hareketlilik olmayacak”

Bayi Gökhan Ardeşen, bayram öncesi ikinci el araç pazarındaki hareketliliğin arttığını belirtti. “Bu nedenle fiyatlar yüzde 10 arttı. Şu anda her bayramdan sonra olduğu gibi bayramdan sonraki 10 gün boyunca herhangi bir faaliyet yok. Bundan sonra aktivite tekrar başlayacaktır. Vatandaşın ihtiyaç duymadan araç alması fiyat artışlarında büyük etken. Vatandaşlar mecburiyet dışında araç almamalı. Biz bunu yaptıkça araç fiyatları artıyor. En azından mecburiyetten araç almazsak araç enflasyonunu da düşürmüş oluruz. Tahminimiz Kurban Bayramı’na kadar 2. el araç pazarında yüzde 15-20 fiyat artışı bekliyoruz. Togg’un şu anda piyasada bir etkisinin olacağını düşünmüyorum. Togg seri üretime geçtiğinde fiyatlar düşer. Bunun süresi yaklaşık 4 yıldır. Togg araçlarını galerimizde görmek isterdik ama dediğim gibi seri üretim bunun için büyük etken olacak.”dedi.

”Ortalama 2. el araç fiyatları 450 ile 500 bin TL arasında değişiyor”

Araç fiyatlarına da değinen Ardeşen, şunları kaydetti: “Ortalama 2. el araç fiyatları 450 ile 500 bin TL arasında değişiyor. Tabii bu fiyatların burada ne kadar kalacağını bilmiyoruz. Önümüzde hem seçimler hem de tatiller var. Temennimiz fiyatların düşmese de sabit kalmasıdır.”dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu