Haber

İstanbul Noterlerde Araç Transfer İşleminde Dolandırıcılık Operasyonu

İstanbul’da noterlerde araç işlemleri yapılırken vatandaşları bahanelerle para ödemeyerek dolandırdıkları iddiasıyla İstanbul merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyonda 23 şüpheli gözaltına alındı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Organize ve Terör Suçları Soruşturma Bürosu, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme veya örgüte üye olma” ve “Serbest meslek mensupları tarafından güveni kötüye kullanarak nitelikli dolandırıcılık” suçlarından soruşturma başlattı. meslekleri gereği onlara yerleştirilmiştir”.

Soruşturma kapsamında şehir genelinde araçlarını satmak isteyen vatandaşlarla iletişime geçen şüphelilerin, ” gibi çeşitli mazeretler öne sürerek alıcı gibi davrandıkları ve anlaştıkları kişilere bedelini ödemedikleri belirlendi. noterlerde dönem sürecinde bankada sorun oldu” veya “para kısa sürede hesabınıza yatacak” gibi ifadeler kullanabilirsiniz.

Aracın ruhsatını alan şüphelilerin, mağdurları parayı ödeme konusunda geciktirdikleri, bu şekilde satın aldıkları araçları diğer suç örgütü üyelerine devrettikleri, daha sonra aracı iyi niyetli kişilere sattıkları belirlendi. Şikayet durumunda açıklama yapılmasını önlemek için.

Araçlarını satmak isteyen vatandaşların bu şekilde dolandırıldığı anlaşılınca, suç örgütü mensuplarına yönelik yapılan teknik ve fiziki takiplerde 13 eylem tespit edildi.

Savcılığın 29 şüpheli hakkında verdiği gözaltı kararının ardından polisler, İstanbul’da 12, İzmir’de 11, Muş’ta 2, Manisa’da 2 ve Sakarya’da 1 olmak üzere toplam 28 adreste eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 23 şüpheli gözaltına alınırken, 4 şüphelinin yurt dışında, 1 şüphelinin ise cezaevinde olduğu belirlendi.

Şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ederken, suçla ilgili 2 araç kayyum otoparkına çekilirken, 10 araç ise satılamaz durumda olarak işaretlendi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, bu silaha ait şarjör ile 65 adet mermi, 1 adet ruhsatsız tüfek ve 33 adet dolu fişek ele geçirildi.

koprubasi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu