Haber

İsveç’te dünya basınında PKK skandalı: Türkiye İsveç’i azarladı

İsveç’in başkenti Stockholm’de tarihi belediye binası önünde toplanan terör örgütü PKK/YPG yandaşları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. Skandal görüntülere Türkiye’den tepki geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK’lı grubun İsveç’in başkenti Stockholm’deki eylemiyle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. İsveç Başsavcılığı, terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin İsveç’te yaptıkları provokasyonlara ilişkin soruşturma başlattı.

DÜNYA BASINDA YER ALDI

İsveç’te yaşanan skandal olay ve ardından Türkiye’den gelen tepkiler dünya basınına yansıdı. Rus ajansı Sputnik haberi “Türkiye Stockholm’de kuklası için İsveç’i azarladı” manşetiyle dünyaya duyurdu.

Euronews, İsveç’teki manzaraların Türkiye’yi kızdırdığını yazdı.

İSVEÇ’TEN YETERLİ AÇIKLAMA YOK

İngiliz Guardian gazetesi, “Türkiye, Erdoğan’ın büstü için İsveç büyükelçisini çağırdı” manşetiyle duyurduğu haberde İsveç ve Türkiye’den açıklamalara yer verdi. İsveç’teki görüntünün iki ülke arasındaki gerilimi tırmandırdığı belirtilirken, İsveç’ten gelen açıklamaların Türkiye için “yatıştırıcı” olmadığı belirtildi.

Amerikan haber ajansı Associated Press, haberin başlığını “Türkiye, ‘iğrenç’ protesto eylemi nedeniyle İsveç büyükelçisini çağırdı” şeklinde kullandı. Haberde her iki ülkeden açıklamalar yer alırken, Kasım ayında Erdoğan’a yönelik skandal sözlerin sahnesinin Stockholm’deki Türkiye Büyükelçiliği binasına yansıtıldığı hatırlatıldı.

Al Jazeera ise haberi “Türkiye İsveç büyükelçisini Erdoğan heykelini protesto için çağırdı” manşetiyle duyurdu. Raporda İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom’un Stockholm’ün olayı kınadığını ancak doğrudan herhangi bir ülkeye gönderme yapmadığına dair sözlerine yer verildi.

Bloomberg ise “Türkiye, İsveç Büyükelçisini arayarak NATO üyelik girişimi konusunda uyarıyor” manşetini kullandı.

KAYNAK: HABER7

kesanajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu