Haber

İzmir’de 19 Mayıs coşkusu meydanlara sığmadı

İzmir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin etkinlikleriyle büyük coşkuya sahne oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı “Gençlik Yürüyüşü”nün ardından ünlü sanatçı Mabel Matiz Gündoğdu Meydanı’nda konser verdi. Burada kalabalığa seslenen Soyer, “Zaferin bizim olması için bir şeyler yapmalıyız. 8 gün sonra sandıktayız. Söz? 10 yılınızı kurtaracak refah, adalet, özgürlük size akacak. 8 gün sonra sandıkta mısınız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında “Gençlik Yürüyüşü” düzenledi. Kültürpark Lozan Kapısı girişinde başlayan yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ilçe belediye başkanları, vatandaşlar ve gençler katıldı. Kalabalık ellerinde pankartlarla Gündoğdu Meydanı’na yürüdü.

Mabel Matiz’den süper konser
Ünlü sanatçı Mabel Matiz, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs için düzenlediği etkinlikler kapsamında Gündoğdu Meydanı’nda sahne aldı. Alanı dolduran kalabalık, Mabel Matiz’in seslendirdiği müziğe eşlik etti. Matiz, “Böylesine güzel bir günde, Cumhuriyetimizin 100. yılında, 19 Mayıs’ta böylesine güzel bir meydanda sizlerle birlikte olmak, İzmirlilerle birlikte olmak benim için büyük bir mutluluk. Bu gece burada olmaktan onur duyuyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.

“10 yılınızı kurtaracak refah, adalet, özgürlük size akacak”
Daha sonra kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Zeytin ölümsüzlüğün ve barışın simgesidir” diyerek Matiz’e bir zeytin fidanı verdi. Alanı dolduran kalabalığa seslenen Başkan Soyer, “İzmir, güzel İzmir. Güzel İzmir’in güzel insanları. İzmir, biz Mustafa Kemal’in evlatlarıyız. Atatürk, ‘Zafer, zafer benim diyebilenlerindir’ der. “Zafer bizim mi?” O sordu. Konser için Gündoğdu Meydanı’nı dolduran kalabalık, “Evet” yanıtını verdi. Bunun üzerine Soyer, “Zaferin bizim olması için bir şeyler yapmalıyız. 8 gün sonra sandıktayız. Söz? 10 yılınızı kurtaracak refah, adalet, özgürlük size akacak. 8 gün sonra sandıkta mısınız?” Kalabalık bir kez daha “Evet” yanıtını verdi. Tunç Soyer de “Söz mü?” “Evet!” Kalabalık bir kez daha bağırdı. Soyer, “Canım, sizin için feda edeceğim güzel İzmirliler. Biz kazanacağız.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

doganyolhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu