Haber

Küçükçekmece’de riskli olduğu düşünülen 48 yıllık sitede yıkım başladı

İstanbul Küçükçekmece’de mülk sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle yıkılamayan 13 blok 240 daireden oluşan 48 yıllık Çınar Sitesi için yıkım çalışması başlatıldı.

Kanunu kapsamında riskli olduğu gerekçesiyle yıkılıp yeniden yapılması istenen Çınar Sitesi’nde hak sahipleri arasında çıkan anlaşmazlık nedeniyle başlayan mahkeme sürecinde yeni bir karar çıktı. Fatih İlçesi Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü.

İtiraz üzerine tahliye ve yıkım kararı durdurulan site hakkında yeniden kararı daha pahalıya mal eden İstanbul 13. İdare Mahkemesi, telafisi mümkün olmayan zararların doğabileceği gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasına karar verdi.

Çalışmalar 6 saat sonra başlayabilir

Karar üzerine Küçükçekmece Belediyesi ekipleri, boşaltılan bir bloğun yıkımı için olay yerine geldi.

Yıkım sırasında bitişik blokta oturanlar tedbir amaçlı tahliye edilirken, binanın üçüncü katında yaşayan anne ve kızı binayı terk etmek istemedi.

Anne ve kızı uzun süre ikna etmeye çalışan ekiplerin başarılı olamaması üzerine komşular olay yerine çağrıldı.

5’inci saatin sonunda anne ikna edilerek yere indirilirken, psikolojik sorunları olduğu öne sürülen 50 yaşındaki kızı evinden çıkmadı. Bu nedenle saat 10.00’da başlaması planlanan yıkım çalışması saat 16.00’da başlayabildi.

Site sakinlerinden Şemsi Açık, gazetecilere sitenin yapıldığı günden beri burada yaşadığını belirterek, “Binalar çok eskiydi ve ayakta durmakta güçlük çekiyordu. Bazı itirazlar oldu, yıkım kararı durduruldu. Mayıs 2022’de yıkım kararı alındı, mahkeme ret kararı verdi, depremin ardından tedirginlik daha da arttı, herkes oturduğu yerde dairesine kavuşacak.” dedi.

Bir diğer site sakini Mine Baloğlu, 10 yıldır binada yaşadıklarını ve binalarının çok eski olduğunu anlattı.

Başoğlu, depremlerden sonra daha da gergin olduklarını belirterek, “Çok eski bir yapı. Uygulamadan memnunum. Yerleşeceğiz” dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 13 bloklu site yıkıldıktan sonra yerine depreme karşı dayanıklı evler yapılacak. Saha inşaatının 36 ayda tamamlanması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu