Haber

Müzisyen Onur Şener cinayetinin ilk duruşması görüldü

Ankara’nın Çayyolu ilçesinde çıkan bir tartışma sonucu boynundan yaralanarak hayatını kaybeden müzisyen Onur Şener’in öldürülmesinin ilk duruşması görüldü.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar İlker Karakuş, Ali Gündüz ve Semih Soyalp ile tutuklu sanıklar Begenilen Gündüz, Jale Erberk ve avukatları katıldı. Kimlik tespitinin ardından sanıkların savunmasına geçildi. Sanık İlker Karakaş, olay günü saat 01.00 sıralarında arkadaşı Esra ile birlikte olay yerine geldiklerini, diğer sanıkların yanından geçtiklerini, önce içki içip bahçede oturduklarını, ardından içeri girdiklerini söyledi. Karakaş, sahnede canlı müzik olmadığını, sahnede ise enstrüman olmadığını söyledi. kullanılmış. Şener’in küfür ederek geldiğini öne süren Karakaş, olayla ilgili şunları söyledi:

“Başgarsona olanları anlattım ve bir daha buraya gelmeyeceğimizi söyledim. Garson bizden özür dileyince dışarı çıktık. Bu aşamada olay bizim için kapandı. Arkamızda kalan Şener bağırmaya başladı. Şener’in akıl hastası olduğunu anladım ve uzaklaştı. Dışarı çıkıp bana saldırmaya devam etti. Onu durdurmak zorunda kaldım, bu yüzden elimdeki bardağı Şener’e fırlattım. Kırık camla ona vurmadım. .”

“İlker bira bardağını fırlattı”

Sanık Ali Gündüz’ün sürekli olarak olayların yaşandığı mekana gittiğini, o gün eşi ve arkadaşlarıyla sahnede karaoke yaptıklarını anlatarak, “Bir süre sonra solist ile İlker arasında tartışma çıktığını gördük. İlker masaya döndü, Şener arkasından geldi ve özlü cümlelerle ‘Mekandan çıkın’ dedi.Bahçeye çıktık.Ya akıl hastasıydı ya da madde etkisindeydi.İlker’e yumruk attı, İlker attı. bira bardağı. Şener de beni tuttu ve yere attı. Yüzüstü düştüm, omzum kırıldı ve yerdeki kırık cam bardaklar elimi kesti. Yerdeyken arbede çıktı. “Yapmadım. Kimin kime vurduğuna bakma. Bir süre sonra ambulans geldi. Gazi Hastanesine gittik. Ameliyat oldum. Onur’un orada öldüğünü öğrendim. 11 yıldır devlet memuruyum, alkollü ortamlarda kimseyle tartışmam. Olaya karışmadım. Tahliyemi talep ediyorum.” dedi.

“İlker bira bardağını Onur’un kafasına vurdu”

Sanık Semih Soyalp, sanık Karakaş’ı müzisyen Şener ile tartışırken gördüğünü, Şener’in yanlarına gelerek Gözde Gündüz ve Jale Erberk’e “Kapa çeneni gecekondu mahalleleri” dediğini öne sürdü. Ali yerdeydi Onur’un çenesinden kan geldiğini gördüm elimden geldiğince iyi niyet gösterip kavgayı engellemeye çalıştım elimde bardak yoktu bardak gördüm İlker ve Gözde’nin ellerine. İlker, Onur’a alkollü bardakla sırtından vurdu” dedi.

Cinayetle ilgilerinin bulunmadığını öne süren sanıklar Gündüz ve Erberk beraat talebinde bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenen merhum Şener’in kız arkadaşı Pelin Tolunay da Şener’in olayın olduğu yerde hafta içi program yaptığını söyledi. Şener’in programının saat 01.00 sıralarında sona erdiğini ve sahneden müşterilere “Haydi çocuklar, kızlarla oturacağız” dediğini söyleyen Tolunay, olayı şöyle anlattı:

“Bir ara İlker olduğunu öğrendiğim kişi sahneye geldi. Onur’dan müzik istedi. Sonra yanındaki bayan arkadaşla konuşmaya başladı. Sonra ‘Jale buranın eski müşterisi, biz geldik’ dedi. çıkmıyoruz.’ Onur yanımıza geldi arkadaşlarıyla sohbet ettik 15 20 dk konuştuk arkadaşlar gitti uğurlamaya gittik Onur’un tartıştığı grubun sağda beklediğini gördüm Onur dedi ki “1 dakika tatlım” diyerek yanlarına gitti. Konuşmaya başladı. Kısa bir süre sonra sesler yükseldi. Daha sonra birkaç basamak aşağıda etrafını sardılar. Birbirlerine vurmaya başladılar ve ‘yapmayın’ diye bağırdım. Yapamadım. Bakın Onur ve birden gözümün önünden çıktı.İlker’in yukarıdan aşağıya yumruk attığını gördüm dayanamadım.İlker’i çekiştirdim sonra elimden kaçtı.Arkamı döndüğümde kimseyi göremedim. Onur yerde oturuyordu kanlar içindeydi O da çıplaktı Boğazından kan geliyordu çok kanaması vardı Çenesi kilitlenmeye başladı Onur dedim ben kalp masajına başladım suni teneffüs yapacaktı, boğazındaki kesiği gördüm ve yardım için bağırdım.”

Onur Şener’in annesi müşteki Leyla Şener, “Oğlumu benden alan bu katillere ‘insan’ diyemem. O kadar saf konuşuyorlar ki bütün aileyi gücendirdiniz, onları mutsuz ettiniz. Oğlum sevgi doluydu. “

Baba Erhan Şener de “Çocuğumu benden aldılar. Hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Tanık beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar İlker Karakuş, Ali Gündüz ve Semih Soyalp’in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 8 Mart’a erteledi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu