Ekonomi

The Economist ve Moody’s’ten sonra Fitch de devrede! İlk dolar atılımı geldi

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in dün yaptığı seçim değerlendirmesinin ardından bir başka kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch’ten de seçim değerlendirmesi geldi.

SİYASİ DUYURUDAN MUTLU

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’de ikinci tura kalan seçimler nedeniyle siyasi belirsizliğin ay sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

Türkiye’de büyümeyi destekleyen sıra dışı politikalar nedeniyle ödeme istikrarı alanındaki baskıların arttığını belirten kuruluş, Türkiye’de siyasi ve ekonomik belirsizliğin en az ay sonuna kadar devam edeceğine işaret etti.

Fitch tarafından yayınlanan notta, seçimler sonrasında uygulanacak ekonomi politikalarının izleneceği belirtildi.

Notta, para ve maliye politikası bileşiminin kredi notu açısından daha prestijli ve dengeli olup olmadığının inceleneceği belirtildi. Güveni ne kadar sağladığı, makro ve finansal istikrara yönelik riskleri ne kadar azalttığı ve dış finansmana erişimi kolaylaştırıp kolaylaştırmadığı izlenecektir.söylendi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMAYAN TEZİ BULDU

Moody’s Türkiye seçimlerini değerlendirirken Türk Ekonomik Modeli’nin başarısını göz ardı ederek, Yeni bir Erdoğan döneminin mevcut alışılmışın dışında ve sürdürülemez politikaların devamına, çok yüksek enflasyon ve ağır kur baskılarına sahip makroihtiyati tedbirlere işaret edebileceğini savundu.

ALGI OPERASYONU BAŞLADI

Notta, Kemal Kılıçdaroğlu’nun zaferinin ortodoks politikalara dönüş olasılığını artıracağı ve bu politikaların aktif bir şekilde uygulanması halinde uzun vadede kredi notuna olumlu etki edebileceği belirtilerek, notu daha da yukarılara taşımaya çalışıldı. bir algı operasyonu.

EKONOMİSTEN ERDOĞAN DÖNÜŞÜ



Londra merkezli The Economist dergisi, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini gizlemedi.Türkiye’de seçimlere müdahale girişiminde bulunarak Twitter hesabının kapak fotoğrafı. “Erdoğan gitmeli” ve “Demokrasiye sahip çık” yazan İngiliz The Economist, seçim sonuçları umduğu gibi çıkmayınca geri dönüş yaptı.

2. ÖNCESİ İLAÇ PİYASALARI NORMALLEŞİYOR

İkinci cinse yönelik seçimler dün ilk süreçlerde piyasalarda kısa süreli dalgalanmalara yol açsa da piyasanın ikinci ilacı daha öngörülebilir bulması ve uygulanan politikalarda ölçülü bir değişiklik beklentisi borsada kayıpların geri alınmasını sağladı. bir dereceye kadar

DÖVİZ KURLARINDA MAKAS DÜŞTÜ

Seçim öncesi yoğun talep ve düzenleyici kurumların bankalara yönelik sözlü uyarıları ile birlikte bankalararası piyasa, serbest piyasa ve bankalardan yapılan satışlarda kur farkı dün görece azaldı. Bankalararası piyasada Dolar/TL ve Euro/TL yükselirken, serbest piyasa ile bankalararası piyasa arasında geçen hafta yüzde 10’u aşan fark yüzde 6-7’ye geriledi. Bankacılık bölümü uzmanları, kurumsal satış kısıtlamasının seçimden sonraki ilk işlem gününde gerçekleşmediğini belirterek, döviz talebinin çok yoğun olmadığına dikkat çekti.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu