Haber

Trabzonspor’dan 1959 açıklaması: Kulübe özel olmayacak şampiyonluklarımızı kazanacağız

Trabzonspor Kulübü, 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili açıklama yaptı. Trabzonspor, kurucu kulüplerinin yerel ligde kazandığı 20 şampiyonluğu geri çağırdı.

Konuyla ilgili Trabzonspor’dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye Futbol Federasyonu’nun 1959 öncesi şampiyonlukları araştırmak üzere komisyon kurma kararı, seçilmiş ve bölgesel bir transfer ligine dayalı olarak sadece İstanbul, Ankara ve İzmir gruplarında yapılan ve içinden çıkılması mümkün olmayan birçok tartışmayı bir araya getirecek bir karardır.

Türkiye’nin tamamını temsil etmeyen ve sadece 3 il grubunun ortasında oynanan yerel ligler esas alınacak olursa; Trabzonspor Kulübü olarak başarıları ve kültürüyle gurur duyduğumuz geçmişimizi, yerel ligde kazandığımız 20 şampiyonluğumuzu hatırlatmak artık bir zorunluluk haline geldi.

Bu bağlamda kurucu kulüplerimizden İdmanocağı’nın 1959 öncesi dönemde 12, İdmangücü’nün ise 8 şampiyonluk kazandığı süreci, birleşme sonrası Trabzonspor adıyla TFF’nin kabulüne kıyasla aslen 8 şampiyonluk olmak üzere 7 şampiyonluk daha ekleyerek taçlandırdık.

Tarihi başarılarla dolu tarihi İstanbul’un hegemonyasını yıkan kulübümüz sadece şampiyonluklarla sınırlı değil.

Kurucu kulüplerimizden İdmanocağı, 1957-1958, 1963-1964 ve 1965-1966 yıllarında toplam 3 kez Türkiye Amatör Futbol Şampiyonası’nı kazandı.

Kulübümüzün, kurucu kulüplerimizle birlikte elde ettiği tertemiz şampiyonluklar ve başarılar için Türkiye Futbol Federasyonu’nun oluşturduğu kurula delil ve örneklerle birlikte başvuracağını camiamızın ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Oluşturulan kurulda 1959 öncesi şampiyonluklar da dikkate alınırsa kurucu kulüplerimizin şampiyonluklarının tescil edilmesi zorunlu hale gelecek.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafsızlık ilkesi gereğince; Adaletin sadece bir kulüp özelinde tecelli etmeyeceğine, bahis konusunda adil ve doğru karar alınacağına olan inancımızı sürdürürken, tüm sürecin yakın takipçisi olacağımızı beyan ederiz.” (HABER MERKEZİ)

derbentajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu