Haber

Tükenen Şırdan yüzde 75 arttı

ADANA’ya özgü en çok tüketilen lezzetlerden biri olan Şırdan’ın stokları tükenme noktasına gelince geçen yıl 20 lira civarında olan fiyatı yüzde 75 artarak 35 liraya çıktı. Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, “Stoklardaki düşüş devam ederse fiyatın 50 lirayı geçmesi bekleniyor” dedi.

Kentte kebaptan sonra en çok tüketilen lezzetlerden biri olan şırdan dolması stokları tükenme noktasına geldi. Her koyundan bir koyun olduğu için ödenen şerdana ilgi her geçen gün artıyor. Günde 2 bin 500 canlı hayvanın kesildiği kentte, diğer illerden günde 7 bin 500’ün üzerinde şurup getiriliyor. Geçen yıl 20 lira olan şırdan fiyatı, yoğun talep ve büyükbaş hayvan kesiminin azalması nedeniyle yüzde 75 artarak 35 liraya yükseldi.

‘1 MİLYON LİRAM OLSA ŞİRDAN BULAMAM’ ‘Şirdan sıkıntısı bekliyoruz’ dedi.

Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, kentte şerdan için 2 bin 500 canlı hayvan kesildiğini belirterek, “Diğer illerden 7 bin 500 küçükbaş hayvan temin ediliyor. Önümüzdeki dönemlerde şerdan sıkıntısı bekliyoruz. Şerdan dükkânlarında stok yok, hepsi gitti, günlük tüketiliyor, “Şirdan artık Adanalıya yetmiyor. Onun fiyatları arttı. 35 liradan satılıyor. Hisse senetleri düşmeye devam ederse fiyatın 50 liranın üzerine çıkması bekleniyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu