Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş’tan son dakika açıklamaları: Şimdi tam zamanı!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 14. Büyükelçiler Konferansı’nda Büyükelçilere seslendi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş önemli açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş’un açıklamalarından satır başları şöyle;

Mücadele ile ama önümüze hep daha büyük hedefler koyarak bu topraklarda varlığımızı sürdürdük, çok şükür bugünlere geldik. Artık önümüze farklı hedefler koymamız gerekiyor. Türk Yüzyılının hedefleri bunlardır.

Sözü güçlü, gücü etkili bir Türkiye yaratmak zorundayız. Yanlışın siyasetini takip etmemiz değerli bir şey ama tek başına değil. Bu gücü sözün arkasına koyamazsanız, ancak doğruları söyleyen bir ülke olursunuz. Sözlerinize güç katamadığınızda, zaman zaman söylediklerinizin hiçbir etkisinin kalmadığıyla karşılaşacaksınız.

“HEDEFLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Dış politika ekseninde hedeflerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz. İkinci ana hedefimiz ise Türkiye eksenine hakemlik yapmaktır. Yıllarca Türkiye’nin geçmişini bilmeyenlerin zaman zaman eksen kayması tartışması açarak Türkiye’yi başkalarının gündemine sokmaya çalıştıklarını çok iyi hatırlıyoruz.

Türkiye kendi eksenini güçlendirmesi gereken bir ülke. Şimdi zamanı… Artık Türkiye böyle bir güç ve kudret kazanmıştır. Elindeki tüm inancı ve imkanları bilerek, bu gerçekler içinde Türkiye’nin hedeflerini içeren bir rasyonel ekseni hayata geçirmeliyiz.

Bu coğrafyada öncelikle bölgemizde dostlukları, inancı ve istikrarı pekiştirip ilk halkayı sağlamlaştıracağız. Önümüzdeki yüzyılda Türk asrını tahkim ettiğimiz ve güçlü bir Türkiye’nin dünyada değerli bir aktör olduğu bir dönemde yapacağız.

“YENİ BİR DÜNYA KURULACAK VE TÜRKİYE ÖNCÜ ROLÜ ALACAK”

Kim isterse istesin, hangi güce sahip olursa olsun dünya sisteminin böyle devam etmesi artık mümkün değil. Afrika’daki yeni çıkışların dünya siyasetini kökten değiştireceğine dair işaretler alıyoruz.

Yeni bir dünya kurulacak ve Türkiye mutlaka burada başrolünü arayacak.

Dünya göç sorununa sadece sonuçlarıyla bakarken, Türkiye dünyanın dört bir yanından gelen saf insanların hayata tutunmasına zemin hazırladı. Ölümden kaçan insanların hayatta kalma fırsatlarını güçlendirmek için ortaya konan çabaların ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Türkiye insani diplomasinin sonuçlarını aldı. Tahıl Koridoru’nun kullanılması Türkiye’nin değerini bir kez daha göstermiştir.

melikgazi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu