Haber

Uludağ Enerji, Hatay’da ‘Yaşam ve Gelişim Kampüsü’ projesini hizmete açtı

Kahramanmaraş’ta 11 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede desteğini sürdüren Uludağ Power, Hatay’da hazırladığı ‘Yaşam ve Gelişim Kampüsü’ projesini hizmete açtı. Bursa Uludağ Üniversitesi ve Panofffect tarafından desteklenecek ve 2 yıl sürecek projeden 40 binden fazla kişinin faydalanması planlanıyor. Proje alanının bulunduğu yerleşkede sanat, oyun ve meslek atölyeleri ile manevi danışmanlık hizmetlerinin yer alacağı 9 adet konteyner bulunmaktadır.

Uludağ Enerji’nin ‘Yaşam ve Gelişim Kampüsü’ Projesi depremzedelere sosyal, duygusal ve ruhsal danışmanlık hizmeti vermeyi amaçlarken; Ayrıca depremzedelerin bütçelerine katkı sağlayacak mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Oluşturulan kampüs ile; Okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların keyifli vakit geçirebilecekleri şekilde tasarlanan oyun atölyesinde düzenlenecek etkinliklerle çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlanması amaçlanıyor. Müzik, dans, tiyatro ve fotoğraf okulu olarak kurgulanan sanat atölyelerinde çocukların ve gençlerin ilgi duymasını ve yeteneklerini geliştirmesini amaçlıyor. Antakya Halk Eğitim Merkezi ve TOÇEV iş birliğiyle kurulan kadınlara yönelik meslek atölyelerinde, deprem sonrası ailesini kaybeden ya da farklı nedenlerle çalışmak zorunda kalacak olan bireylerin meslek edinmeleri ve mesleki birikimlerini artırmaları için eğitimler düzenleniyor. mesleki becerilerini geliştirmek isteyenler için istihdam edilebilirlik. Eğitimler sonunda katılımcıların istihdama yönlendirilmesi ve üretilen işlerden gelir elde edilmesi açısından desteklenecek.

‘UZUN VADEDE BÖLGEYE DESTEK VERECEĞİZ’

Proje hakkında açıklama yapan Uludağ Power CEO’su İsmail Ergüneş, “Firma olarak ilk günden itibaren deprem bölgesinde olmaya ve insanların yaralarını sarmaya çalıştık. Bursa’da depremlerin olduğu ilk saatlerde arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için görevli arkadaşlarımız bölgeye sevk edilerek yer yer şebekenin tekrar eski haline getirilmesi için gerekli onarım işlemlerini gerçekleştirdi.Yardım tırlarımızı da ilçeye teslim ettik. depremzedelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, acil ihtiyaçların karşılanmasının ardından bölgede kalıcı bir proje geliştirmek amacıyla Yaşam ve Gelişim Kampüsü Projemizi devreye aldık. aynı zamanda bölge için sürdürülebilir bir çalışma modelini temsil etmektedir. 2 yıl sürecek projemizden 40 bin kişinin faydalanmasını planlıyoruz. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Bursa Uludağ Üniversitesi’ne ve Panofffect firmasına teşekkür ederim.”

‘KATKIYA HAZIRIZ’

Proje kapsamında Uludağ Enerji ile yapılan iş birliğine değinen Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. sadece eğitimde değil, toplumun her alanına katkı sağlamaya hazırız.Toplumun ihtiyaçlarına duyarlı bir şekilde yaklaşan ve onların hayatlarında olumlu izler bırakmayı hedefleyen bir üniversite olarak, bu projeye destek vermekten mutluluk duyuyoruz. konusunda uzman öğretmenlerimizle her detayında yer aldığımız bu projeye sürdürülebilir katkı sağlamak için ilgili atölyelerde üniversite öğrencilerimizin uzmanlığı ve sevgi dolu rehberliği ile çocuklarımızın hayal güçlerini beslemeyi ve yeteneklerini keşfetmeyi amaçlıyoruz.” söz konusu.

‘BİRLİKTE OLMAYA DEVAM EDİYORUZ’

Projenin bir diğer ortağı Panofffect CEO’su Salih Subaşı, “Panofffect olarak böylesine anlamlı bir projenin destekçileri arasında yer almaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu projenin altında yatan sevgi ve dayanışma unsurları bizim için çok pahalı. Deprem felaketinden etkilenen çocuklar ve gençler.Yetişkinlerin ve yetişkinlerin sosyal hayatla uyumunu hızlandırmak amacı ile kurulan ve destekçisi olduğumuz kampüsümüzü hizmete açtık.Çalışmaya, yardımlaşmaya ve iyileşmek için birlikte olmaya devam ediyoruz. depremin yaralarını birlikte.”

haberguzelyurt.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu