Haber

Yunanistan, Kızıldeniz’deki AB misyonunun komutasını almak istiyor

Toplantı için Brüksel’e gelen Dendias, basına yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın AB’nin Kızıldeniz’deki misyonunun komutasını üstlenmesini önereceğini söyledi.

Dendias, “ Kızıldeniz’deki Avrupa misyonunu tartışacağız ve Yunanistan’ın operasyonun kontrolünü üstlenmesini, ayrıca Larissa karargâhının da misyonun merkezi olmasını önereceğim.“dedi.

Bakanların Ukrayna ile ilgili konuların yanı sıra Avrupa’nın savunma sanayii konularını da konuşacaklarına işaret eden Dendias, bu konunun özellikle Yunanistan’ı ilgilendirdiğini vurguladı.

Yunan bakan şunları söyledi: Bir yandan Yunan savunma sanayisini güçlendirmek için ne gibi olanaklar bulunduğunu anlamamız gerekiyor, diğer yandan da yaratmaya çalıştığımız yeniliklerden yola çıkarak Yunan savunma sistemine ne gibi uyumluluklar yaratılabileceğini anlamamız gerekiyor.“dedi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, AB savunma bakanlarının Brüksel’de yaptığı gayrı resmi toplantı öncesinde, AB’nin Kızıldeniz misyonunun 17 Şubat’ta başlatılabileceğini ve misyonun komutasını kimin üstleneceğine AB ülkelerinin karar vermesi gerektiğini duyurdu.

Borrell, misyonun Husilere yönelik eylemlere katılmayacağını, yalnızca seyir güvenliğini sağlamaya odaklanacağını vurguladı.

yesilhisar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu