Teknoloji

Android 15’in hangi tatlı ismine sahip olacağı resmen açıklandı

Android 14” için tatlı temalı Ters Kek Kod adı (Ters Makarna) ilk olarak kısa bir süre önce kamuoyuna duyurulmuştu. Android 14 bir süre daha yayınlanmayacak olsa da Android 15 kod adının ortaya çıkması, Google’ın şimdiden işletim sisteminin 2024 sürümü üzerinde çalıştığını gösteriyor. Android 15’in kod adının “Vanilla Ice Cream” olduğu açıklandı.ve açıklama normalden biraz daha erken geldi.

Bu duyuru Mişaal Rahman Twitter tarafından ve “Vanilla Ice Cream” kod adı, Android Ticaret Federasyonu’nda (Tradefed/TF) bir dizi kod değişikliği olarak AOSP’de (Android Açık Kaynak Projesi) görülebilir. Ancak Android 15’in önümüzdeki yılın sonuna kadar piyasaya sürülmesi beklenmediğinden, yeni özellikler hakkında şu an için herhangi bir detay bilinmiyor.

Android, ana güncellemelerini alfabetik sırayla tatlılardan sonra adlandırma konusunda uzun bir geçmişe sahiptir. “ Ters Kek” kod adlı Android 14 işletim sistemi, bu yılın ilerleyen zamanlarında Google tarafından piyasaya sürülecek.

Elbette Android’in tatlı temalı kod adları, son kullanıcı için pek bir şey ifade etmiyor. Yine de, her büyük Android güncellemesinin başlangıcını kutlamak için Google kampüsüne dikilen tüm güzel heykellere dönüp baktığımızda bile, Android’in ilk günlerinin tatlı bir hatırası olmaya devam ediyor.

gumushacikoyajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu