Haber

Antalya sokaklarında soru: ‘Bu Yunus Başaran kimdir?’

ANTALYA – Türkiye Personel Partisi’nin (TİP) Antalya’da birinci sıra milletvekili adayı Yunus Başaran’ın adı bugünlerde çok konuşuluyor. Türkiye’de birçok kişi bu ismi, 9 Nisan’da milletvekili adayları açıklandığında partinin Antalya listesinde Barış Atay’ın önüne çıkan kişi olarak tanıdı. Partinin mevcut 4 milletvekilinden Barış Atay’ın ikinci sırayı aldığı listede ilk sırada Yunus Başaran yer alırken, bu tercihin nedeni merak konusu oldu. Bu duruma kısa bir şaşkınlık eşlik etti, “Kim bu Yunus Başaran?” sorusunu getirdi. Partinin Antalya’daki kurucu il başkanı ve turizmci Başaran’ın adı sosyal medyada en çok konuşulanlar arasında yer alırken, siyasi kulislerde ve seçmen sohbetlerinde sıkça duyulan soru, yavaş yavaş kampanyaya dönüştü.

KAYIPLAR KULÜBÜNE GÖNDER

Ünlü Türk sineması ‘Kaybedenler Kulübü’nden hafızalara kazınan ‘Kim bu Erol Egemen’ dizesi Yunus Başaran’a uyarlandı. “Kim bu Yunus Başaran?” Başaran’ın fotoğrafı duvarlara kazınmış. Antalya sokaklarında grafitiler görülmeye başlandı. Bazı sosyal medya kullanıcıları da photoshop uygulamalarını kullanarak fotoğraflara ekledikleri grafitileri paylaştı. Yunus Başaran, sosyal medyada da yayılan bu esprili kampanyayla Türkiye’de tanınan bir isim oldu.

TİPİ GENÇLER FURYA’YA KATILIYOR

TİP’li gençler de bu akıma katılmaya hazırlanıyor. 16 Nisan Pazar günü Antalya Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacak partinin aday tanıtım toplantısında programa katılan partili gençler üzerlerine “Kim bu Yunus Başaran?” Baskılı tişörtlerle karşılanacağı öğrenildi. TİP’in Antalya listesindeki 17 milletvekili adayını tanıtacağı programda, partinin İzmir 2. bölge milletvekili adayı İrfan Değirmenci, Antalya adayı Barış Atay ve Antalya İl Başkanı Özdemir konuşacak. Başaran, görüşme öncesi sosyal medyada kendisiyle ilgili paylaşımlarda bulunanlara, “Günlerdir pek çok destek mesajınız için teşekkür ederim. Pazar günü umudumuzu birlikte büyütelim” dedi.

ATAY’DAN BAŞARAN’IN SORUSUNA CEVAP

TİP’in Antalya milletvekili aday listesindeki tercih nedeni Ankara’da düzenlenen aday tanıtım toplantısında açıklandı. Görüşmede tutuklu avukat Can Atalay’ı gezmek üzere Hatay’dan birincilikle ayrılan Barış Atay’ın Antalyalı aday Yunus Başaran’ın önüne geçmek istemediği ve Antalya’dan ikinci aday olduğu belirtildi. Başaran’a sosyal medya üzerinden sorulan “Bizi TBMM’de başarıyla temsil eden bir milletvekili önünde aday gösterilmenizi sağlayan özellikleriniz nelerdir?” Barış Atay, soruya şu sözlerle yanıt verdi: “Hiç şüphe yok ki devrimcidir, yoldaşlığıdır, halk mücadelesidir, emekçiliğidir. Yunus Başaran, Türkiye İşçi Partisi’nin temsil ettiği her şeydir. Biz sonuna kadar güveniyoruz, siz de güvenin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu