Ekonomi

Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

Investing.com – BİST 100endeks güne %0,31 artışla 5.408,8 puandan başladı.

Endeks güne rekorla başlarken dünkü süreçlerde %3,41 artışla günü 5.391,91 puandan kapattı. Dün Borsa İstanbul’un yükselişinde en değerli pay %9,83 artış kaydeden bankalar endeksine ait oldu.

Yeni günün ilk saatinde BIST 100 açılış sonrası hafif pozitif yönünü aşağı çevirdi. Anın prestijiyle, endeks %1’e yakın bir geri çekilmeyle 5.300 puanlık bandı test ettikten sonra yükselmeye çalışıyordu.

Dün açılışta iyi performans gösterdi finans, %1 düşüyor Sanayi%0.31 düştü. Hizmetsegmentinde yarım puan artış oldu.

Alt kesimlerin ortasında toplu taşıma, Sporve inşa etmek%1 bandında yükselişle öne çıkıyor bankalar güne %3’e ulaşan düzeltme ile başladı. daha sonra ahşap, kağıt ve baskı, faktoringve petrokimyadüşük bir düşüşle geldi.

BIST 100 endeksinde yer alan hisse senetlerinin ortasında ALARK, BRYATve ODA günün ilk saatinde en çok yükselen hisseler oldu. BIST 100’de güne negatif başlayan hisse senetlerinin zirvesinde TSKB, HALKBve ISCTRoradaydı.

Borsa İstanbul genelinde PLTUR, CASA, OTTO, tavan fiyata ulaşan hisselerin ortasında. PAMEL, ÖZSUBve RALYHilk saatte taban fiyata geriledi.

Dış piyasalarda Asya endeksleri sabah saatlerinde de negatif seyrini sürdürdü. ABD endeksleri dün günü negatif kapattı. Nasdak%1.49, S&P 500%0,90 ve Dow Jones%49 düştü.

Günün ilk saatlerinde ABD ve Avrupa vadelileri negatif seyrini sürdürdü.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu