Teknoloji

Cities: Skylines 2’nin Konsol Sürümü Ertelendi!

Cities: Skylines 2‘nin konsol sürümü için bekleyişte olanlara kötü haberimiz var. Paradox Interactive ve Colossal Order tarafından yapılan açıklama ile oyunun bu PlayStation ve Xbox sürümünün bahar mevsiminde satışa sunulamayacağı söylendi. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Beklenen Fallout: London Modu Ertelendi


Şehir inşa etme simülasyonu Cities: Skylines 2, 24 Ekim 2023 tarihinde PC için satışa sunulmuştu. Oyun aynı zamanda PlayStation 5 ve Xbox Series için de çıkması bekleniyor. Bildiğiniz gibi Paradox Interactive ve Colossal Order, çıkışı öncesi yaptığı açıklama ile Cities: Skylines 2’nin konsol sürümleri için 2024 yılının bahar aylarını işaret etmişti. Ne var ki konsol kullanıcılarının bir süre daha beklemesi gerekecek.

Yakın bir zaman önce yayınlanan ve hayal kırıklığı yaratan Beach Properties isimli indirilebilir içerik için oyunculardan uzunca bir özür dileyen stüdyo Üst Yöneticisi Mariina Hallikainen ve Paradox Interactive vekil Üst Yöneticisi Mattias Lilja, bahsi geçen içeriği ücretsiz hale getirmenin yanı sıra, halihazırda satın almış olanlara da para iadesinde bulundular.

Cities: Skylines 2’nin Konsol Sürümleri Ne Zaman Çıkacak?

Aynı özür metninde, PlayStation 5 ve Xbox Series versiyonlarının optimizasyonlarının henüz istenen seviyede olmadığını söylediler. Hal böyle olunca, kesin bir çıkış tarihi de verilemiyor. Kaydedilen aşamanın bu ay içerisinde tamamlanması ile durum hakkında daha fazla bilgi sahibi olunması beklenir iken, çıkış zamanı olarak Ekim ayı hedefleniyormuş.

“Aynı zamanda beklenen konsol versiyonundan bahsetmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi, planımız bu yılın baharında satışa sunmaktı. Karşı karşıya olduğumuz belirsizlik yüzünden ve tutamayacağımız daha fazla söz vermemek için, gerçek çıkış aralığı bildirmek için kararsızdık. Cities: Skylines 2’yi konsol versiyonu için gerekli optimizasyon seviyesine çıkartmakta sıkıntı çekiyorduk, ama artık yaklaşan Nisan ayındaki yapı tesliminin çıkış adayı ile aşama kaydetmek için kaydedilen yeterli aşamayı göstermesi ve Ekim ayı için hedeflenen çıkış yapısı konusunda umutluyuz. Ancak bu yapılarda kaydedilen aşamayı görmeden ve değerlendirmeden önce, çıkış tarihini onaylayabilmemiz mümkün değil ve bundan sonra bile bazı belirsizlikler her daim kalır. Çıkış gününde hak ettiğiniz deneyimi sunmayı çok istiyoruz, ama bu zaman alacak. Önemli not olarak, konsol versiyonu üzerinde çalışan PC geliştirme ekibinden ayrı olarak işlev gösteriyor. Yani odağımızı veya zamanımızı bölmeden kaydedilen aşama olacak.”

Cities: Skyline 2 oyununda, oynanış anlamında herhangi bir kısıtlama ile karşılaşmadan, kendi şehrimizi en gerçekçi şekilde yaratabilmemize ve yönetebilmemize olanak tanınıyor. Derin simülasyon ve canlı ekonomi ile karar verme yeteneklerimiz de sınanacak iken, hayallerimizdeki şehri yaratabilmemiz de mümkün oluyor.

hocalarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu