Haber

Harput Cup Tenis Turnuvası Elazığ’da Başladı

Harput Cup Tenis Turnuvası farklı illerden 115 sporcunun katılımıyla Elazığ’da başladı.

gençlik ve SporBakanlık, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF), Valilik, Elazığ Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle kentte ilk kez düzenlenen turnuva kapsamında Harput İlçesi’nde kortej yürüyüşü düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü.

Sarahatun Mescidi Meydanı’nda devam eden programda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Halk oyunları ekibinin sunduğu gösterinin ardından Vali Ömer Toraman ile TFF Başkanı Cengiz Durmuş gösteri maçı yaptı.

“Sporun her alanında büyük başarılara imza atacak potansiyele sahibiz”

Vali Toraman, turnuvanın açılışında yaptığı konuşmada, Elazığ’ın son zamanların en büyük spor yatırımlarını aldığını söyledi.

Bu spor yatırımlarının ilin spor faaliyetlerine katkı sağladığını belirten Toraman, bu tesislerin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

“Sporun her alanında büyük başarılar elde etme potansiyeline sahibiz.” Toraman, “Türkiye’de spor artık birkaç branştan çıktı ve kapsamı genişledi.

Asıl olanın tesisi genişletmek, sporcu sayısını artırmak, sporun tüm branşlarında yetenekleri ölçüsünde uluslararası düzeyde mücadele edecek sporcular yetiştirmek olduğuna işaret eden Toraman, “Sporcular özellikle Türkiye’de milli temsilcimizdir. uluslararası müsabakalar, bayrağımızı dalgalandıran gurur kaynaklarımız Elazığ’da ilk kez bir tenis turnuvasına ev sahipliği yapmanın da mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

“Türkiye’nin her yerinde çok yetenekli gençlerimiz var”

TFF Lideri Cengiz Durmuş da Elazığ’da ilk kez tenis turnuvası düzenlediklerini ifade etti.

Durmus dedi ki:

“Türkiye’nin her yerinde çok yetenekli gençlerimiz var. Fırsat verilirse gençlerimize ulaşılır, doğru eğitim ve planlama yapılırsa bu gençler dünyanın en güzeli olmaya adaydır. kuruluş noktasında özellikle spor merkezlerinde gittiğim her il ve ilçede gençlerin tenis oynadığını görebiliyorum.Bizler sadece sporcu değiliz, ülkemizi hatasız temsil etmek, her türlüsünü görmek için de elçiyiz. ülkemizin zevklerini anlatmak, gördüklerimizi anlatmak… Tenisin gelişimini ve hızlı ilerleyişini bu güzel şehirde birlikte yaşamak için davul zurna ile tenis oynuyoruz.”

4 gün sürecek olan turnuvanın ardından maçlara geçildi.

Turnuvanın açılışına Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirdağ, antrenörler ve sporcular katıldı.

gundogmushaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu