Haber

İsrail Endonezya hastanesini vurdu

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail ordusunun roketlerle vurduğu Endonezya Hastanesi’nde en az hasar meydana geldi. 8 kişi hayatını kaybettionlarca kişi yaralandı.

Bombardıman nedeniyle hastanenin ikinci katı büyük hasar gördü.

2 DOKTOR YARALANDI

Saldırı hastanede elektrik kesintisine yol açarken, 140 yataklı olduğu belirtilen sağlık kuruluşunda 650 hastanın tedavi gördüğü ve yaklaşık 150 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Hastaneyi abluka altına alan İsrail güçlerinin çevredeki yüksek binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdiği ve hastane kapısı önünde her türlü harekete kurşunlarla karşılık verdiği bildirildi.

Öte yandan Şihab Haber Ajansı, Telegram sayfasından gazeteci Enes Şerif’in Endonezya Hastanesi’nde olduğunu bildirdi. “İşgal güçleri doğrudan hastaneyi hedef alıyor. Hasta ve yaralıların üzerine ateş açıyor. Bu son buluşma olabilir. Lütfen buradaki durum oldukça zor. Bu mesajı iletin.”duyurusunu paylaştı.

Hastaneden çekilen bir başka görüntüde ise bir doktorun yerde yatan yaralıyı tedavi etmeye çalıştığı anlar görüldü.

Gazeteci Şerif’in çektiği, hastanenin doğrudan hedef alındığını gösteren fotoğraflar, bombardımanda yıkılan odalar ve yatakta tedavi beklerken ölen çocukların cesetleri yaşanan trajediyi açıkça ortaya koyuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu