Haber

UNRWA, Gazze’deki çalışmalarını minimum düzeyde sürdürmek için akaryakıt alımına başladı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), abluka altındaki Gazze Şeridi’nde çalışmalarını yürütmek için gerekli yakıtın yarısını minimum düzeyde satın almaya başladığını duyurdu.

UNRWA Gazze Basın Müdürü Adnan Abu Husne konuya ilişkin açıklama yaptı.

Abu Husne, açıklamasında, “Sonunda UNRWA’nın günde 60 bin litre yakıt almasına izin verildi. Bu miktar, Gazze Şeridi’ndeki çalışmalarımızın asgari seviyesini karşılamak için ihtiyacımız olan yakıtın yarısını oluşturuyor.” dedi. sözlerini kullandı.

Gelen miktarın tuzlu su arıtma tesisleri, hastane jeneratörleri, bazı fırınlar, atık su tahliyesi ve katı atık toplamada kullanılmak üzere dağıtılacağını kaydeden Abu Husne, şöyle konuştu:

“Gazze Şeridi’ndeki birçok sokak, suyu tahliye etmeye yetecek yakıtın bulunmaması nedeniyle kanalizasyon suları altında. Gazze Şeridi’nde yaşayanlar içme suyu ihtiyacının yalnızca üçte ikisini karşılayabilecek.”

Abu Husne ayrıca Gazze Şeridi’ndeki görevlerini yerine getirmek için gerekli yakıtın bulunmaması nedeniyle bölgedeki atıkların yüzde 70’inin toplanamadığına dikkat çekti.

İsrail’in yıllardır abluka altında olan Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarla bölgedeki su, gıda, ilaç, elektrik ve akaryakıt kesintiye uğrarken, sabit hat, cep telefonu ve internet iletişimi de kesildi. Hizmetler de sık sık kesintiye uğruyor.

İsrail yetkililerinin haftalarca akaryakıt girişine izin vermemesinin ardından UNRWA Gazze Direktörü Thomas White dün yaptığı açıklamada, “İsrail’in Gazze Şeridi’ne getirilmesine izin verdiği akaryakıt miktarının günlük insani yardım için gerekenin yarısı kadar olduğunu” söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu