Haber

KKTC İçişleri Bakanı Öztürkler, Türkiye ziyaretini değerlendirdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Türkiye’ye yaptığı ziyareti değerlendirerek, “Türkiye Cumhuriyetimiz, Türkiye yüzyılında emin adımlarla ilerlerken, bu adımların Türkiye’ye yansıması açısından önemlidir. Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti ve KKTC’nin daha ileriye gitmesi için görüşmeler yaptık.” söz konusu.

Öztürkler, beraberindeki heyet ile Türkiye ziyareti kapsamında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya gelerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye’nin KKTC’ye verdiği değer ve desteğe vurgu yapan Öztürkler, Türkiye’nin her zaman olduğu gibi güçlü ve kararlı bir şekilde Kıbrıs Türkü’nün yanında olduğunu söyledi.

Tunç ile görüşmesinin olumlu geçtiğini ifade eden Öztürkler, suç işleyenlerin iadesi ve cezaevi süreçlerine ilişkin konuların ele alındığını kaydetti.

Adıyaman’da 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan otelin enkazında voleybol grubundaki öğrencilerin hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarının altını çizen Öztürkler, konuyla ilgili son durumu istişare ettiklerini söyledi. adalet sürecinin tezahürü.

Milli Savunma Bakanı Güler ile yaptığı görüşmede KKTC Güvenlik Güçleri ile Kıbrıs Türk Barış Güçlerinin Ada’da barış ve huzurun teminatı olduğunun vurgulandığını ifade eden Öztürkler, bu görüşmenin Türkiye’nin ayakta durduğunu görmek açısından önemli olduğunu vurguladı. KKTC tarafından

Öztürkler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz’da KKTC’ye yaptığı ziyarette Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile imzalanan protokolü hatırlatarak, göçle mücadelede birlikte çalışma kararı alındığını bildirdi.

Türk mevkidaşı Yerlikaya ile yaptığı görüşmede, KKTC’ye gelecek kişilerin daha sıkı bir denetimden geçmesi için Türkiye’nin düzensiz göçle mücadele konusundaki bilgi birikiminin kullanıldığını ve teknik konuların istişare edildiğini söyleyen Öztürkler, “Önümüzdeki hafta KKTC’de e-vize otomasyon sistemi artık hayata geçecek, biz de hayata geçireceğiz.” söz konusu.

Öztürkler, KKTC’de düzensiz göçle mücadele için bilimsel ve uluslararası hukuka uygun bir merkezin kurulmasına yönelik çalışmaların aşamalarını da incelediklerini ve çalışmaların çok hızlı bir şekilde tamamlanması konusunda mutabık kaldıklarını bildirdi.

Teknik heyetlerin Türkiye’de çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Öztürkler, İçişleri Bakanlığı’na bağlı heyetlerin önümüzdeki haftadan itibaren KKTC’de çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Öztürkler, Türkiye’nin koşulsuz ve koşulsuz desteğini hissetmenin kendisini gururlandırdığının altını çizerek, “Güçlü Türkiye, güçlü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demektir. Türk Yüzyılı’nda Türkiye Cumhuriyetimiz emin adımlarla ilerliyor ve bu adımlar aynıdır. Türkiye’yi yansıtmak ve KKTC’nin daha da ileriye gitmesi adına önemli görüşmeler gerçekleştirdik” dedi. sözlerini bitirdi.

elbeyliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu