Haber

Model Aslı Baş’ın Babası: 14 Yıldır Kızım İçin Hukuk Mücadelesi Veriyorum

2010 yılında MUĞLA’da turizm işletmecisi Ahmet Bayer’e ait villanın balkonundan düşerek hayatını kaybeden model Aslı Baş’ın (32) babası Mehmet Baş (76), 14 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini söyledi. öldürüldüğünü iddia ettiği kızı. Sanıklar hakkında beraat kararının Yargıtay tarafından verildiğini belirten Baş, “Ben bu mücadeleyi verirken kızım geri gelmeyecek. Ben güçlünün adaletini değil, adaletin ve hukukun gücünü istiyorum.” “

2003 yılında düzenlenen ‘Miss Model Of Turkey’ yarışmasında birinci olan Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 günü saat 02.30 sıralarında, Bodrum’da yaşayan turizmci Ahmet Bayer’in villasının 6. katında öldürüldü. Yaralandığı için tekerlekli sandalyeyle Bodrum Yalıkavak’taki Club Flipper Tatil Köyü’nde kaldı. 5 metre yüksekliğindeki balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Aslı Baş’ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma sonucunda Ahmet Bayer ile oğulları Hakan (36) ve Volkan Bayer (34) ‘kasten öldürme’ hatası nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken, Murat Umirov (45) tutuklandı. Onlarla birlikte çalışan ‘delilleri karartmak ve ortadan kaldırmak’ hatası nedeniyle 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sevk edildikleri mahkemece tutuklanan kardeşlerden Volkan Bayer, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınarak yargılanan Hakan Bayer, 17 Ocak 2014’te serbest bırakıldı.

9,5 yılda 3 cumhuriyet savcısı ve 3 mahkeme başkanının değiştiği davanın 15 Ocak 2020’deki 36. duruşmasında tutuklu olmayan 4 sanığın beraatine karar verildi. Baba Mehmet Baş, dosyayı istinaf mahkemesine taşıdı. Başvuruda delillerin yok edildiği ve değiştirildiği vurgulandı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, kararı Aralık 2020’de onadı. Bu kararın ardından Mehmet Baş, dosyayı 2021 yılında Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, davayı 4 Şubat’ta tescil etti. , 2021.

‘KIZIM GERİ DÖNMEYECEK’

Aslı Baş’ın Antalya’da yaşayan babası Mehmet Baş, 14 yıldır kızı için mücadele ettiğini söyledi. Kızının öldürüldüğünü belirten Mehmet Baş, “Amacımız davayı kazanıp suçluları cezalandırmak. Biz bu mücadeleyi verirken kızım bir daha geri gelmeyecek. Benim dileğim ülkemizdeki kadın cinayetlerinin bitmesi. Kadınlarımız.” ve kızlar öldürülmemeli. Adli ve kalıcı adaletin gerçekleşmesi için bu mücadeleyi vermeliyim. Kızlarımız ve kadınlarımız.” “Anneler, babalar ölmesin, anneler babalar ağlamasın diye bunun için mücadele ediyorum. Ben güçlülerin adaletini değil, adaletin ve hukukun gücünü istiyorum” dedi.

‘Kararın geri alınmasını bekliyoruz’

Mehmet Baş’ın avukatı Semra Yıldız, Aslı Baş için adalet aradıklarını belirtti. 4 Şubat 2021’de Yargıtay’a giden davanın hâlâ mahkeme heyetine gelmediğini anlatan Yıldız, belgenin bir an önce görülmesini, kararın bozulmasını ve adaletin tesis edilmesini istedi. . Yıldız, “Müvekkillerin beraatle sonuçlanan ve temyiz ettiği dosyanın tamamlanmasını, adaletin bir an önce tesis edilmesini ve dosyanın yerel mahkemeye iade edilmesini istiyoruz. Sanıkların cezalandırılması için çaba harcıyoruz. En ağır şekilde.”

koyulhisarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu