Haber

TOBB ETÜ’den Türkiye’nin ilk yapay zeka mühendisi

Mehmet UZEL (ANKARA İGFA)
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından 2019 yılında Türkiye’de bir ilke imza atılarak açılan Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü, ilk mezuniyet heyecanını yaşadı. TOBB ETÜ yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet töreninde Cet Turhan, hem bölümde hem de üniversitede Türkiye’nin ilk yapay zeka mühendisi ünvanı ile mezun oldu.

Yapay zeka hem Türkiye hem de dünya için hızla büyüyen ve geleceğin dünyasında insan hayal gücünü zorlayan farklı bir alan. Bu yeni teknoloji, uzmanlar tarafından bugün bile geleceğin kaderini ve insanların yaşam biçimlerini hiç olmadığı kadar değiştirecek gelişmelerin temeli olarak fiyatlandırılıyor. Türkiye de bu yeni ve vazgeçilmez alanda ilk lisans derecesini vererek değerli bir kapı açmıştır. TOBB ETÜ Yapay Zeka Mühendisliği bölümünden üniversite birincisi olarak mezun olan Cet Turhan, bu başarının Cumhuriyetin 100. yılı için çok anlamlı olduğuna dikkat çekti.

Tıp Fakültesi’nden ayrılarak yapay zeka mühendisliği okumaya karar verdiğini açıklayan Cet Turhan, bu tercihinin sebebini yapay zeka teknolojisi kullanılarak sağlık hizmetleri dahil her alanda daha verimli çalışmanın mümkün olduğunu açıkladı. Turhan, TOBB ETÜ’de aldığı eğitimin oldukça zorlayıcı olduğunu söylerken, bu güçlü sürecin kendisine birçok beceri kazandırdığını vurguladı.

Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yanı sıra yapay zeka alanında Türkiye’nin ilk lisans eğitimini tamamladığını kaydeden Cet Turhan, “Bilgisayar mühendisliği derslerinin yanı sıra endüstri mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, iktisat, işletme ve psikoloji dersleri aldım. . Yapay zeka odaklı kurslarda doğrudan alanımızla ilgili bilgi edinirken, diğer bölümlerin dersleriyle de farklı alanlara bakış açılarını öğrenme fırsatı buldum. Dünyaya hakim olacak en değerli teknoloji yapay zeka teknolojisini geliştirmek için tüm hızımızla hazırlanıyoruz. Hep birlikte bu alanda ülke çapında fırsatlar yaratmaya başladığını görüyoruz. Özellikle üniversitelerde bu alanda eğitim gören gençlere ulaşmayı ve onlara üniversitedeyken destek olmayı değerli buluyorum.”

habersavsat.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu