Haber

Myanmar’da heyelan: 2 ölü, 30 kayıp

– Myanmar’da toprak kayması: 2 ölü, 30 kayıp

NAYPYIDAW – Myanmar’ın kuzeyinde yeşim taşı madeninde meydana gelen heyelan sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, en az 30 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

Myanmar’da şiddetli muson yağmurları ülkenin kuzeyinde toprak kaymalarına neden oldu. Kaçin eyaletinin dağlık Hpakant kasabasındaki yeşim madeninde meydana gelen heyelan sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti, en az 30 kişi kayıp ilan edildi. Sağanak yağış nedeniyle madencilik çalışmalarına ara verildiği belirtilirken, yerel saatle 15.30 sıralarında meydana gelen heyelana yakalananların birçoğunun işlerin bırakıldığı madende taş arayan kişiler olduğu belirlendi. ya da orada kim yaşıyordu?

Heyelanın, madencilik firmalarının yaptığı kazılardan çıkan toprak yığınlarının şiddetli yağışlar sonucu gevşemesi sonucu meydana geldiği tahmin ediliyor.

Myanmar’da Mayıs ve Ekim ayları arasında etkili olan şiddetli muson yağmurları nedeniyle heyelanlara sık rastlanırken, aynı bölgede 2020 yılında meydana gelen heyelanda en az 162, 2015 yılında ise 110’dan fazla kişi hayatını kaybetti.

ceylanpinar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu