Haber

CHP’li İBB kazıyı çöpe atmıştı! Murat Kurum müjdeyi verdi: Hızla başlayacağız

Cumhurbaşkanlığı İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, “Göreve geldiğimizde İstanbul’u Türk Yüzyılına en iyi şekilde hazırlayacağız. Belediyecilik tarihine iz bırakacak yüz yıllık bir planlama ve strateji dönemine geçeceğiz.”söz konusu.

Bölgede kurulan balık tezgahının sorumlusu olan Kurum, hazırladığı balık ekmeklerini katılımcılara ikram etti, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“CHP’NİN İBB’NİN KAZIDIĞI ÇEKMEKÖY-YENİ METRO HATTINI HIZLA BAŞLAYACAĞIZ”

Çekmeköy için hazırladıkları projeleri hatırlatan Kurum, konuşmasına şöyle devam etti:

“Öncelikle CHP İBB yönetimi tarafından 1 Nisan’da kazıp kapatılan Çekmeköy-Kirazlıtepe-Güngören-Aydınlar-Taşdelen-Yenidoğan metro hattında çalışmalara hızla başlayacağız. Bıraktıkları korkunç izleri tamamen sileceğiz. o anılarda. İkincisi, Taşdelen’de her geçen gün artan bir sorun var. Trafik var. Buraya gelirken onlarca arkadaşım ‘Ya biz burada trafikten bıktık, yorulduk’ dediler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıldır hiçbir şey yapmadığı, sadece algılayıp reklamını yaptığı o tünel kavşağımızı en kısa sürede revize ederek Taşdelen ve Çekmeköy’deki kardeşlerimize kazandıracağız. Neveser konaklarını yer altına alarak 12 bin metrekarelik yeni bir meydanı şehrimize kazandıracağız ve çok daha önemlisi yolun iki yakası buluşacak.İnşallah Çekmeköy’ün iki yakasını birleştirip orada derin bir nefes alacağız. Kuzey Marmara Otoyolu’ndan 2’nci köprüye bağlantı yolundaki Alemdağ-Çatalçeşme çıkışını vereceğiz, böylece Çekmeköy’ün trafiğini hemen Kuzey Marmara Otoyolu’na aktarmış olacağız.”

 

‘SORUN VARSA SORUNDAN KAÇMAYACAĞIZ’

TOKİ konutlarından yararlananlarla dün yapılan toplantıya ilişkin soruya yanıt veren Kurum, şunları söyledi:

“Bir sorun varsa hiçbir zaman konunun dışına çıkmayacağız. Nerede sorun varsa çözmek için orada olacağız. Dün TOKİ’den sosyal konut alan ve hak kazanan arkadaşlarımızla bir araya geldik. Onları dinledik. . Onlar masanın bir yanında biz de diğer yanındaydık. Aynı masa etrafında konuştuk, istişarede bulunduk. Onlar için bir şeyler yapmak için çabaladık. TOKİ’ye ve Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanımıza teşekkür ediyorum. Değişim. Kardeşlerimize ihtiyaç duydukları her türlü desteği sağlamak için çaba harcadılar. Dün keyifli vakit geçirdik. “Sanırım ayrıldık. En azından onlarla birlikte olmak için çaba harcadım.”

Kurum, toplantıya ilişkin paylaşılan görsellerle sosyal medyada algı oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. “Görüntülere baktığınızda samimiyeti ve kardeşliği gördük. Allah onlardan razı olsun. Milletimizin ne sorunu varsa onun takipçisi olacağız. Derdi bırakmayacağız, sorundan kaçmayacağız ve milletimizi bırakmayacağız.” Yalnızız. Daima el ele olacağız. Daima kalp kalbe olacağız.”dedi.

’25 YILDIR SÖZ VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ’

TOKİ konutlarının taksit uygulamasına ilişkin soruya ise Kurum şu yanıtı verdi: “25 yıldır verdiğimiz sözü tutmaya çalışıyoruz. Dün aynı anlayışla Tuzla’daki kardeşlerimizle bir araya geldik, oturduk istişarede bulunduk. ‘Yapılabilecek bir güzelleştirme var mı? Yapılabilecek bir çalışma var mı? Buradaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak mıyız?’ “Biz bu anlayışı ortaya koyduk. Mutlu bir şekilde ayrıldık. Tuzla’daki ve İstanbul’un her köşesindeki kardeşlerimizin mutluluğu bizi de mutlu ediyor. Onların sevincini paylaşıyoruz.”dedi.

KURUM ŞEHİT PİLOT Emniyet Müdürü GÜLEN’İN ANISINI ANLATTI

Ardından sahnede katılımcılara hitap eden Kurum, Irak’ın kuzeyinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil ile helikopter kazasında şehit olan Pilot Emniyet Müdürü Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk’ün ailelerine başsağlığı diledi. Gaziantep’te.

Kurum, şehit Gülen’in Bozkurt’ta yaşanan sel felaketinde arama kurtarma çalışmalarına katılmak ve vatandaşlara yardım etmek için kullanılan helikopterin pilotu olduğunu, o dönemde birlikte çalıştıklarını açıkladı. Milletin yanında yer alan ve güvenlik için mücadele eden Gülen’in, acı haberi aldığında çok üzüldüğünü ifade etti.

Murat Kurum, Karadeniz Bölgesi’nin gelenek ve göreneklerini tanıtmak amacıyla 3. Hamsi Festivali’nin düzenlendiğini belirtti. “Karadeniz gençlik demektir, vatan sevgisidir, sığınacak limandır, sırtını yaslayacağı dosttur, çevik ve güçlü milli iradedir.” söz konusu.

‘ÜLKEMİZİN 81 İLİ BENİM VATANDAŞIM’

Kurum, tatilini Rize’de geçirdiğini söyledi. “İnsan bayramını memleketinde geçirir öyle değil mi? Annesi ve babasıyla geçirir. O bayramı Rizeli kardeşlerimle, anne ve babalarımızla orada geçirdim. Çünkü sel oldu, su baskını oldu. Felaket. Bayram namazını hep birlikte kıldık. Bütün kardeşlerimizle oradaydık. O yüzden Rize benimdir. “Burası benim memleketim, Rizeli kardeşlerim benim hemşehrimdir. Ülkemizin 81 ili benim vatandaşımdır.”dedi.

Karadeniz’de tamamlanan ve devam eden projelerini anlatan kurum, “Karadeniz’e ayak basmadık, tek bir dağ, tek bir zirve, tek bir yayla bile bırakmadık.” dedi.

Öğrencilere yönelik burs ve sosyal destek projelerini anlatan kurum, şunları söyledi:

“Göreve geldiğimizde İstanbul’u Türk Yüzyılına en iyi şekilde hazırlayacağız. Belediyecilik tarihine iz bırakacak bir asırlık planlama ve strateji sürecine geçeceğiz. Bunun için de Bir yandan hayatımızda acilen değişmesi gereken zorlukları hızla ortadan kaldıracağız, diğer yandan çocuklarımızın yaşamasını, güzel aileler kurmasını, huzur içinde yaşamasını sağlayacağız.” yaşlanacak. Biz bu çağın belediyelerinde ısrar ederken, bu çağı aşan hizmetlerimizi de İstanbul’umuza getireceğiz.”

Karadeniz’in yerel sanatçılarının sahne aldığı ve halk oyunları gösterisinin sergilendiği programda, Murat Kurum’a eşi Şengül Kurum ve kızı Hatice Zehra Kurum da eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu