Teknoloji

Uzayda En Uzun Kalma Rekoru Kırıldı: İşte Rekorun Sahibi ve Uzayda Kaldığı Süre

Rus uzay ajansı Roscosmos dikkat çeken bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada; Rus kozmonot Oleg Kononenko, Uzayda en uzun süreyi geçiren kişiRekoru kırdığı belirtildi. 878 gün 12 saatten fazlaUzayda kalan Kononenko, unvanını bir başka Rus kozmonot olan Gennady Padalka’dan aldı.

Gennady Padalka, 2015 yılında “uzaydaki en uzun insan” rekorunu kırdı. 878 gün, 11 saat, 29 dakika ve 48 saniye Kısa sürede bunu elde etmişti. Ondan önce hiç kimse bu kadar uzun süre uzayda kalmamıştı. Yaklaşık olarak 2,5 yıldırUzayda kalan Oleg Kononenko artık bu unvanın yeni sahibi.

Oleg Kononenko’nun son uzay yolculuğu 15 Eylül 2023’te başladı

2008 yılından bu yana 5 kez Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) giden kozmonot, son yolculuğuna çıkıyor. 15 Eylül 2023 tarihinde başladı. Kononenko o zamandan beri ISS’deki çalışmalarına devam ediyor. Pek çok kişinin beklentisi kozmonotun Uzayda 1000 gün geçiren ilk insan olarak tarihe geçecek. Çünkü Roscosmos’un planına göre Oleg Kononenko’nun dönüşü, 23 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşecektir. Böylece 1.000 günlük sınır aşılmış olacak.

Oleg Kononenko konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Rekor kırmak için değil, sevdiğim şeyi yapmak için uzaya uçuyorum. Çocukluğumdan beri kozmonot olmayı hayal ettim ve arzuladım. Uzaya uçmaya olan ilgi ve yörüngede yaşama ve çalışma fırsatı beni uçmaya devam etme konusunda motive ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu