Haber

Sağlık-Sen Hekim Komisyonu, Üniversite Hastanelerinde Çalışan Hekimlerin Sorunlarını Tartıştı

Sağlık-Sen Sağlık Komitesi tarafından düzenlenen çalıştayda konuşan Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Hekimlerimiz için günümüz Türkiye’sine yakışan, sağlık sistemini daha da güçlendirecek bir Tıp Meslek Kanununun çıkmasını istiyoruz.”

Sağlık-Sen Doktorlar Kurulu, üniversite hastanelerinde çalışan doktorların sorunlarının tartışıldığı ve analiz önerilerinin belirlendiği “Üniversite Hastanelerinde Çalışan Doktorların Sorunları ve Sağlık Hizmeti Sunumunda Karşılaşılan Sorunlar” konulu çalıştay düzenledi. Çok sayıda akademisyen ve uzmanın katıldığı çalıştayda ekonomik konular, çalışma kuralları ve sağlık hizmeti sunumunda yaşanan sorunlar ele alındı.

İki ana başlıkta gerçekleştirilen çalıştayın ilk oturumunda “Üniversite Hastanelerinde Çalışan Hekimlerin Çalışma ve Eğitim Koşullarına İlişkin Güncel Sorunlar, Hekimlerin Özlük Hakları” konusu ele alındı. Oturum başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç gerçekleştirdi.

“Üniversite Hastanelerinde Sağlık Hizmeti Sunumunda Karşılaşılan Sorunlar” konulu ikinci oturumun başkanlığını SASAM Doktor Koordinatörü Doç. Prof. Dr. Ali Ramazan Benli yaptı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Mahmut Faruk Doğan, sağlığın bir ekip işi olduğunu, sağlık çalışanlarının çalışma alanının Sağlık-Sen olduğunu vurguladı.

“ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ İÇEREN RAPOR HAZIRLAYACAĞIZ”

Sağlık-Sen’in doktorların sorunlarına çözüm aramak ve yol haritası belirlemek amacıyla bir sağlık komitesi kurduğunu kaydeden Doğan, “Hekim komisyonumuzla yaptığımız ilk çalıştayda üniversitede çalışan hekimlerin sorunlarına çözüm aramaya karar verdik. Bu çalıştayda üniversite hastanelerinde görev yapan hekimlerimizin sorunları detaylı bir şekilde incelenecektir.” “Bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini içeren bir rapor hazırlayacağız. Bu raporu YÖK başta olmak üzere yetkililerle paylaşıp takibini yapacağız” dedi.

“TIP MESLEĞİ YASASINA GİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve başkan yardımcılarını ziyaret ettiklerini belirten Doğan, “Ziyaretlerimizde doktorların, hemşirelerin ve tüm sağlık çalışanlarının sorunlarını gündeme getirdik, çözüm önerilerimizi paylaştık. Somut adımlar atmak istiyoruz. Bu çalıştay ile doktorlarımız için değerli hocalarımız sorunlarını ve önerilerini burada dile getirecekler. Sağduyuyla.” Güzel bir raporun ortaya çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Hemşirelik Kanunu’nun sıfırdan yeniden yapılması için çalışmalara başladıklarını belirten Doğan, “Hekimlerimiz için günümüz Türkiye’sine yakışan, sağlık sistemini daha da güçlendirecek bir Tıp Meslek Kanunu çıkarmak istiyoruz. Ekonomik, Hekimlerimizin özlük ve sosyal hakları ile sağlık hizmetlerini sunmaktadır.” “Bu çalıştay, hizmet kalitesini daha da artıracak bir yasanın ilk adımıdır” dedi.

“TÜM DOKTORLARIMIZIN TTB’YE ÜYE OLABİLECEĞİ BİR YASAL DÜZENLEME KESİNLİKLE YAPILMALIDIR”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kanunu’nun değişmesi ve tüm hekimlerin üye olması gerektiğinin altını çizen Doğan, “Türk Tabipleri Birliği’ni yöneten grup, hekimlerimizin haklarını korumak ve geliştirmek dışında her şeyi yapıyor. Bu ülkeden ve bu milletten uzak.” Bu nedenle Türk Tabipler Birliği terör sempatizanı olarak anılıyor. Türk Tabipleri Birliği’nin doktorlarımızı gerçek anlamda temsil etmesi için çalışıyoruz. Mutlaka tüm doktorlarımızın üye olabileceği bir yasal düzenleme yapılmalı, Türk Tabipleri Birliği kurucu unsurları çerçevesinde çalışmalarına devam etmelidir. Bu konuda hükümete tekliflerimizi sunuyoruz. Bunu yetkililerle paylaştık” dedi.

Çalıştayın sonunda Sağlık Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Alperen Güldiken tarafından çalıştay raporu üzerine sunum yapıldı.

Atölyede; Dr. Tufan Tükek, Prof. Dr. Mustafa Samasti, Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Dr. Mehmet Yanartaş, Prof. Dr. Abdülkadir Turgut, Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Doç. Dr. Ahmet Güzelçiçek, Doç. Dr. Eşref Taşıt, Doç. Dr. Mehmet Ağırman, Dr. Öğretim Üyesi Serkan Bayram, Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç, Uzman. Dr. Nurullah Bayram, Uzman. Dr. Rıdvan Avcı, Dr. Hüseyin Alperen Güldiken, Dr. Mustafa Candemir, Dr. Emrullah Şanlan, Yrd. Dr. Abdullah Harun Albayrak, Dr. Muhammed Esat Çetin, Dr. Veysel Ramazanoğlu ve Dr. Numan Gündüz konuları ve bunlara ilişkin önerilerini paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu