Haber

Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi Yarıyıl Tatilinde Doldu

Zigana yarıyıl tatilinde tıklım tıklımdı

Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi yarıyıl tatilinde 15 bini Arap turist olmak üzere 43 bin kişiyi ağırladı.

GÜMÜŞHANE – Gümüşhane’de eşsiz manzarası ve doğal güzellikleriyle ünlü Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi, yarıyıl tatilinde 43 bin kişiyi ağırladı.

Binlerce yıldır kervan yollarının ortak geçiş noktası olan ve tarihten günümüze zorlu bir geçiş olarak bilinen Torul ilçesi sınırları içindeki Zigana Dağı’nın 2.100 metre rakımlı zirvesinde yer alan Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi, hizmete açıldı. 2 haftalık yarıyıl tatilinde kapasitemiz dolmuştur.

Türkiye’nin ilk kayak merkezlerinden biri olan ve okulların tatil olmasıyla birlikte kar yağışının da artmasıyla kayak sezonunu açan tesisten en çok çocuklar yararlanırken, süreç boyunca Arap turistler de bölgeye akın etti.

Kayak, kızak ve kar motosikletlerinin yanı sıra restoran, kafeterya ve kayak odasının yanı sıra Zigana’nın eşsiz manzarası eşliğinde misafirlerine otantik bir ortamda tam hizmet veren tesisin ziyaretçilerinin 15 binini Arap turistler oluşturdu.

Tatilde konaklama tesislerindeki doluluk oranının yüzde 85’e ulaştığı Zigana’ya ailesiyle birlikte Rize’den gelen Küçük Sena Fener, şunları söyledi: “Karne tatili için Rize’den Gümüşhane’ye kuzenlerimi ziyarete geldim. Zigana çok güzel bir yer. kartopu oynadım, kayak yaptım. yine geliyorum.” “İstiyorum” dedi.

Zigana’nın bir diğer minik ziyaretçisi Serra Bal ise, “Burada çok güzel bir gün geçirdim. Kuzenlerimle kızak ve kartopu oynadık. Çok eğlendim ve burayı çok sevdim. Manzarası da çok güzel, görülmeye değer. Ziyaret edin. Arkadaşlarımı da buraya davet ediyorum.”

Rize’den gelen Asya Fener, ilk kez gittiği Zigana Dağı’nı çok beğendiğini belirterek, “Bugün kartopu oynadık, kızakla kaymaya gittik. Burada tatilimden çok keyif aldım. Tekrar gelmeyi isterim.”

Diğer öğrenci Mustafa Berat Ergin ise karne tatilinde 3-4 kez geldiği Zigana’yı çok sevdiğini belirterek, “Burası çok kar yağan bir yer. Kar yağdığında kayak yapmak çok eğlenceli. Biz de kartopu oynuyoruz, yemekler çok lezzetli, manzara da çok güzel.” ” söz konusu.

Tesis işletmecilerinden Mustafa Eroğlu, yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte kar yağışının yoğunlaştığını ve sezona keyifli bir başlangıç ​​yaptıklarını belirterek, “Biraz geç başladık ama güzel bir karnemiz oldu. Tatil sezonunda 2 haftalık tatil boyunca tesisimizde yerli ve yabancı 43 bin civarında ziyaretçiyi ağırladık. Konaklamalarımızda da “Yüzde 85 civarında doluluk yaşandı. Bungalovlarımız da aynı şekilde faaliyet gösteriyordu. İster restoranımızda ister kafeteryamızda iyi bir hizmet sunarak 7’den 70’e misafirlerimizi memnun ettik” dedi.

Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi’nde etkinlik olarak kar motosikleti çeşitleri, dev salıncaklar ve kayak malzemeleri başta olmak üzere her türlü hizmeti misafirlerine sunduklarını kaydeden Eroğlu, “Karneli tatil döneminde ziyaretçilerin çoğunluğu çocuk olduğu için yoğunluk yaşandı. Kızaklara talep yoğun. Aynı zamanda şubat tatili için yabancı turistler de geliyor.” “Tesadüften dolayı Arap turistler de çoktu. Toplam 43 bin kişinin 15 bini civarında Arap turist vardı” dedi.

haberlalapasa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu