Ekonomi

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Benli: “Bölgede Deprem Teminat İçeren Poliçe Sayısı 4 Milyon civarında”

Türkiye Sigortacılar Birliği Başkanı Atilla Benli, Kahramanmaraş’ta depremlerden etkilenen 11 ilde zorunlu beyin sarsıntısı sigortasının yanı sıra beyin sarsıntısı garantisi olduğunu söyledi; Kasko, yangın, hayat ve ferdi kaza poliçeleri de dikkate alındığında beyin sarsıntısı teminatları dahil toplam poliçe sayısının 4 milyon civarında olduğunu anlattı. Benli, “Sigortalılarımızın hayatını kolaylaştırmak için üzerimize düşeni acilen yapıyoruz ve sektörümüz hasar ödemelerini yapmaya başladı.”

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgileri paylaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin afet bölgesinde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Benli’nin açıklaması şöyle:

“SİGORTA ŞUBESİ BUGÜN MEVCUT: Yüzyılın en büyük felaketiyle karşı karşıyayız ama sigorta şubesi bugün var. Tüm sigorta şirketleri olarak hasar sürecinin hızlandırılmasından, sarsıntı mağdurlarına davet merkezlerinde farklı sınırlar açılmasına, bölgede hasar bağlantı merkezlerinin kurulmasına kadar bir dizi önlem aldık ve almaya devam ediyoruz. en kısa sürede giderilebilir ve hasar tazmin süreci hızlı bir şekilde işletilebilir.

BÖLGEDE DEPREM GARANTİLİ POLİÇE SAYISI YAKLAŞIK 4 MİLYON: Beyin sarsıntısı teminatını içeren zorunlu beyin sarsıntısı sigortasına ek olarak; Kasko, yangın, hayat ve ferdi kaza poliçeleri dikkate alındığında, bölgede beyin sarsıntısı teminatlı toplam poliçe sayısı 4 milyon civarındadır.

ZARARLARIN TAZMİNATI ESAS İŞİMİZ: Ne yazık ki sigortanın değeri böyle zamanlarda daha iyi anlaşılmaktadır. Zararların tazmini bizim asıl işimiz ve bunu poliçe kuralları doğrultusunda en gerçekçi şekilde yapacağız. Sigorta şubesi olarak kayıpların tazmin edilmesi ve bölgenin diriltilmesi için başlatılan seferberlikte birlik ruhu içinde üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz, getirmeye devam edeceğiz.

SİGORTA ŞUBESİ BÖLGEYİ DEĞERLİ BULUNAN SEVİYE VE NAKİT BAZASI: Sigorta Müdürlüğü, deprem sonrası toplanan ayni ve nakdi yardımları Kızılay ve Afet ve Acil Durum İdaresi (AFAD) aracılığıyla bölgede yaşayan afetzedelere, sigorta acentelerine ve çalışanlara ulaştırdı. Derneğimize üye firmalar ‘Sigorta Kıymet Değerdir’ anlayışıyla depremin ilk anlarından itibaren bölgeye değerli ayni ve nakdi takviyeler yaptı.

HASAR ÖDEMELERİ BAŞLADI: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları afet bölgesinde hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Süreçleri hızlandırmak için bakanlık raporları ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ödemeleri paralelinde aksiyonlar almaktayız. Depremin ardından DASK hasarları hızlı bir şekilde ödemeye başladı. Ayrıca birçok şirketimizin ‘mobil hasar destek noktaları’ da bölgede faaliyete geçmiştir. Şirketlerimizin hasar yöneticileri ve 200’ü aşkın uzman, tespitlerini alanında yapmaktadır. 1000’den fazla çalışanımız hem güçlendirme çalışmalarına katılıyor hem de yaralı sigortalılarımızın hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırmak için acilen süreçleri yürütüyor.

‘SİGORTA DEĞERLİDİR’ ANLAYIŞIYLA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ: Başta Sigorta ve Bireysel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) olmak üzere sigorta sektörü ‘tek yürek’ olarak sigortalılar için bu olağanüstü süreci kolaylaştırmak için var gücüyle çalışıyor. Bölümümüz bu süreçleri yönetebilecek tecrübe ve güce sahiptir. ‘Sigorta Kıymet Değerdir’ anlayışıyla çalışmalarımıza her zamanki gibi devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu